10930871_10205958264506467_3893301525559858437_nKino Tavast ry:lle on myönnetty kaupungin kulttuuripalkinto. Palkintoperusteissa mainitaan, että Kino Tavast ry on pitänyt yllä elokuvataiteen hienoja perinteitä ja tuonut  hämeenlinnalaisten nähtäväksi valtavirrasta poikkeavia elokuvia. Vuosina 2012-2014 on esitetty kaupunkilaisten katsottavaksi 43 klassikkoelokuvaa hyvin edullisesti. Ohjelmistossa on ollut elokuvia useista maista ja myös sellaisia, jotka eivät ole päätyneet Suomessa kaupalliseen levitykseen. Vanhin elokuva on 1920-luvun mykkäfilmi ja uusimmat 2000-luvulta.

Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen puolesta puheenjohtaja Jaakko Mäkelä ja sihteeri-taloudenhoitaja Ulla Lappalainen Verkatehtaalla järjestetyssä Sibelius-vuoden avajaistilaisuudessa, jossa esiintyivät muun muassa Erkki Korhonen ja Tuomas Katajala. Juhlapuheen piti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Liikuntapalkinnon (1000 €) luovutti elämänlaatulautakunnan varapuheenjohtaja Ranjith Kumar Prabhakaran Hämeenlinnan Diskaajat ry:lle. Kino Tavast ry vastaanotti oman 1000 euron palkintonsa lautakunnan edustaja Heli Kannistolta.

Kino Tavast ry kiittää kaupunkia ja palkinnon myöntänyttä elämänlaatulautakuntaa. Paitsi että palkinto on yhdistyksen toimintaa eteenpäin siivittävä huomionosoitus, se on myös tunnustus kaikille niille, jotka jo aiempina vuosina ovat kamppailleet  elokuvakulttuurin puolesta Hämeenlinnassa. Kino Tavast ry  on muodostunut vuonna 1974 toimintansa aloittaneen  elokuvakerhon jalanjälkiin. Nykytilanteesta kiitämme lämpimästi myös Hämeenlinnan kaupunkia, Hämeen taidetoimikuntaa ja yksittäisiä elokuva-aktivisteja, jotka toimivat vuonna 2011 aktiivisesti ja saivat alulleen yhteistyön Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa.

Kino Tavast ry on yhdistys, jonka toimintaan jokaisen hämeenlinnalaisen on helppoa tulla mukaan. Oman edullisen (liput 5 €) aluesarjatoimintamme  lisäksi jäsenet saavat alennuksia myös Bio Rexin (-20%) ja Bio Marilynin ( – 1 €) normaalihintaisita lipuista. Esitysten jälkeen järjestämme keskustelutilaisuuksia. Aikuistoiminnan lisäksi tahdomme kehittää lasten ja nuorten elokuvakasvatusta. Tänäkin keväänä tarjotaan alakouluille ilmainen elokuvaesitys huhtikuussa ja ensi lukuvuodeksi on tarkoitus saada aikaan mm. Koulukino-esityskalenteri.

Yhdistys tekee yhteistyötä valtakunnallisten elokuva-alan järjestöjen ja alueellisten elokuvakeskusten kanssa. Solmimme mielellään verkostoja myös paikallisten yhdistystoimijoiden kanssa ja otamme kannatusjäseniksi sekä yhteisöjä että yksityisiä henkilöitä.

Kino Tavast ry toivottaa hämeenlinnalaisille antoisaa elokuvavuotta ja kutsuu kaupunkilaiset näytöksiinsä ti 17.2. alkaen (keväällä Bio Rexiin, syksyllä Bio Marilyniin) laajakankaan ääreen kokemaan yhdessä katsomisen riemua ja vielä keskustelemaankin elokuvista näytösten jälkeen.


Artikkelia muutettu ensimmäisen esityspäivän osalta 23.1. Ensimmäinen aluesarjaesitys järjestetään ti 17.2. klo 18.00 Bio Rexissä.