Kino Tavast ry kutsuu kaikkia elokuvan ystäviä,  elokuvafriikkejä, satunnaisia katsojia, elokuvaharrastajia, elokuvakasvatuksesta kiinnostuneita, asiantuntijoita ja ammattilaisia riveihinsä. Tahdomme laajentaa jäsenpohjaa tänä vuonna 100 jäseneen, mielellään useampaankin.

Kuva Aulangolla 20.8. 2009 järjestetystä ulkoilmaesityksestä, jota olivat puuhaamassa muun muassa silloinen taidetoimikunta ja Hämeen kesäyliuopisto
Kuva Aulangolla 20.8. 2009 järjestetystä ulkoilmaesityksestä, jota olivat puuhaamassa muun muassa silloinen taidetoimikunta ja Hämeen kesäyliopisto.

Kino Tavast ry, joka palkittiin tänä vuonna Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnolla,  tahtoo säilyttää Hämeenlinnassa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin edulliset (lippu 5 €) aluesarjanäytökset, jotka pyörivät keväisin Bio Rexissä ja syksyisin Bio Marilynissä. Haluamme myös lisätä elokuvien määrää nykyisestä seitsemästä – kahdeksasta – jos katsojamäärää kasvaa. Riittävällä jäsenpohjalla voisimme myös suunnitella perinteistä elokuvakerhotoimintaa spesiaaliohjelmistoineen.

Tahdomme lisäksi tarjota koululaisille ilmaisia tai edullisia päivänäytöksiä ja kantaa vastuuta lasten ja nuorten elokuvakasvatuksesta myös muulla tavoin. Linkitämme pian sivuillemme Scoop.it -palveluun kokoamamme elokuvakasvatusaineistopankin.

Kuuntelemme jäsenten elokuvatoiveita suunnitellessamme ohjelmistoa ja järjestämme jäseniltoja sekä retkiä. Verkkosivumme tarjoaa foorumin julkaista elokuvakritiikkejä ja verkko- ja Facebook-sivut mahdollistavat ajatusten vaihtamisen, minkä toivomme aktivoituvan.  Aluesarjaelokuvien jälkeen järjestämme keskustelutilaisuuksia. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja elokuva-alan toimijoiden kanssa.

Niille, joilla ei ole mitään muita alennuskortteja elokuvateattereihin, tarjoamme jäsenetuna -20% Bio Rexin normaalihintaisista lipuista arki-iltoina (ma – to) ja -1€ Bio Marilynin normaalihintaisita lipuista. Edun saa näyttämällä jäsenkortin kassalla.

Kino Tavast ry:n vuosikokous pidettiin 4.3. Seuraavan toimintavuoden puheenjohtajana jatkaa Jaakko Mäkelä ja hallituksessa Pekka Rautalahti, Anneli Jussila, Ritva Nikkilä ja Ulla Lappalainen. Varajäseninä ovat Kirsti Linko ja Kari-Pekka Nikkilä.  

Tavallinen jäsenmaksu on 15 €/vuosi, joten aktiivinen elokuvissakävijä voi saada jäsenmaksulleen katetta jo alennuksilla. Otamme myös yhteisöjäseniä, joiden jäsenmaksu on 50 €/vuosi.  Jäseneksi haetaan joko tämän sivuston Yhteystiedot-lomakkeella tai sähköpostilla. Yhteydenoton jälkeen saat lisätietoja tekstiviestillä tai sähköpostiin. Toki myös elokuvanäytöksissämme ja järjestämissämme tapahtumissa voi liittyä joukkoomme.

Sata ihmistä on jo vahva joukko. 15 € taas suhteellisen pieni jäsenmaksu. Elokuville tavalla tai toisella herkistyneet tai niiden parissa työskentelevät,  pankaapa jäsenhakemuksia tulemaan. Tulkaa tutustumaan muihin elokuvaihmisiin ja tahtomaan Hämeenlinnaan entistä monipuolisempia elokuvakokemuksia – niin klassikkoja kuin uutuuksiakin. Antakaa samalla ääni myös lasten ja nuorten elokuvakasvatuksen puolesta.