Ensi tiistaina nähdään Kavin aluesarjan syyskauden kotimainen elokuva, joka esittelee säveltäjämestari Sibeliuksen Timo Koivusalon silmin.  Sibelius-elokuva kuuluu itseoppineen monilahjaisen ohjaaja Koivusalon suurten kansallisten aiheiden piiriin. Myös Sibeliuksen perikunta on suhtautunut myönteisesti Koivusalon elokuvaan. Se on mahdollistanut muun muassa säveltäjän alkuperäismusiikin käyttämisen elokuvassa.

Nuoren (Martti Suosalo) ja vanhan (Heikki Nousiainen) Sibelius-hahmon voimalla valkokankaalla nähdään läpileikkaus Sibeliuksen säveltäjäelämästä. Elokuva tarjoaa mainion ja helpon alun tutustua Sibeliuksen henkilöhistoriaan, mikäli se vielä tässä vaiheessa teemavuotta on jäänyt tuntemattomaksi. Elokuvan musiikkina on käytetty vain Sibeliuksen sävellyksiä.  Mahdollisesti elokuva musiikkeineen tarjoaisi pienen näköalan suomalaiseen kulttuuriin vaikkapa maahanmuuttajille. Jos taas elokuva on tuttu entuudestaan, voi sen katsoa uudellen ja huomata asioita, joihin ei aiemmin ole kiinnittänyt huomiota. Ilmestymisvuonna elokuvan näki Suomessa yli 270 000 katsojaa, mutta aivan taatusti on vielä niitäkin, jotka eivät ole filmiä katsoneet edes televisiosta.

Reilut pari tuntia kestävän elokuvan jälkeen ravintola Birgerissä järjestettävään keskusteluun ovat kaikki tervetulleita. Erityisesti  ne,  joilla on laaja tietämys Sibeliuksesta ja hänen taiteestaan, osaavat varmasti kertoa, miten monipuolisen kuvan elokuva säveltäjämestaristamme antaa. Laajemminkin voidaan keskustella elämäkertaelokuvista. Tervetuloa!

Kesto noin 120 minuuttia. Liput 5 € Bio Marilynin kassalta. Myös paikkavaraus netissä on mahdollinen.