François Truffaut’ n 400 kepposta kuuluu ehdottomasti elokuvahistorian maineikkaimpiin nuorisokuvauksiin. Sitä voi kenties verrata Jean Vigon elokuvaan Nolla käytöksessä (1939) tai Nicholas Rayn elokuvaan Nuori kapinallinen (1955).

400 kepposta kuvaa herkkää nuoruutta, aikaa johon myös jokainen aikuinen voi muistoissaan palata. Suomenkielinen nimi ei tee täyttä oikeutta elokuvalle, sillä siinä on kysymys paljosta muustakin kuin kepposten tekemisestä.

Peter von Baghia siteeraten ”elokuva koskettaa tavallisia katsojia enemmän kuin useimmat muut ranskan uuden aallon elokuvat tai ehkä myös enemmän kuin mikään tekijänsä myöhempi elokuva. Sen koruttomuus johtaa suoraan peruskysymysten äärelle.”  (Peter von Bagh, Elämää suuremmat elokuvat)

Ainakin osittain omaelämäkerrallinen elokuva sopii kaikille yli 12-vuotiaille, niin nuorille kuin aikuisille. Kesto on reilut 100 minuuttia. Elokuvan jälkeen on jälleen mahdollisuus vaihtaa ajatuksia katsojakokemuksesta. Keskustelupaikka ilmoitetaan näytöksen alussa.

IMDB