Syksyn aluesarjan päättävä Michael Ciminon elokuva Kauriinmetsästäjät (1978) on 1970-luvun parhaita amerikkalaisia elokuvia ja myös jokaisen elokuvafriikin ”pakko katsoa” -leffa. Raikkaassa pohjois-amerikkalaisessa vuoristomaisemassa kajahtavasta kauriin tappavasta laukauksesta leikataan hermoja koettelevaan Vietnamin sissisotaan. Kauriinmetsästäjät kuvaa, miten toisella maailmankolkalla käyty Vietnamin sota jättää jälkensä sekä sodassa olleisiin miehiin että myös koko amerikkalaiseen yhteiskuntaan.

Päärooleissa nähdään tunnettuja elokuvatähtiä kuten Robert De Niro (Michael Vronsky), John Cazale (Stan eli Stosh), John Savage (Steven), Christopher Walken (Nikanor Chevotarevich eli Nick) ja Meryl Streep (Linda).

Elokuva on kielletty alle 18-vuotiailta ja se kestää yli kolme tuntia väliaikoineen. Elokuvan jälkeen järjestetään keskustelu. Tervetuloa mukaan elokuvaan ja keskustelemaan.