Magnus von Horn, The Here After/Efterskalv (Ruotsi 2015) ma 3.10. klo 18 Bio Rex Verkatehdas. 100 min, K16, tekstitys vain englanniksi. Liput (5 €) Bio Rexistä.

Rakkautta ja anarkiaa -kiertue aloittaa Hämeenlinnassa ruotsalais-puolalais-ranskalaisella elokuvalla The Here After, joka on myös Kuukauden pohjoismainen elokuva.

Puolan maineikkaassa elokuvakoulussa Łódźissa Polanskin, Kieslowskin ja Wajdan jalanjäljissä opiskelleen ruotsalaisen 32-vuotiaan Magnus von Hornin ensimmäinen pitkä elokuva The Here After on palkittu Ruotsissa viime vuoden parhaana elokuvana. Parhaan maininnat tulivat myös ohjauksesta ja miessivuroolista näyttelijä Mats Blomgrenille. Tositapahtumista innoituksensa saanut elokuva kisaa tänä vuonna myös Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta.

Elokuvassa John on kärsinyt muorisovankilatuomion ja palaa kotikyläänsä aloittaakseen uuden elämän. Kaikki ei kuitenkaan suju Johnin toivomalla tavalla. Johnin rikos on kyläyhteisön hyvässä muistissa eikä sitä ole annettu hänelle anteeksi.

Pääroolissa 17-vuotiaana Johnina debyyttinsä tekevä  Ulrik Munther on suosittu muusikko ja teini-idoli.

Helena Lindbladin kritiikki 

Ohjaajan haastattelu (Nicholas Wennö)

IMDB

Pohjoismaisen elokuvapalkinnon saajaehdokkaat 

Elokuvan traileri

Ulrik Muntherin musiikkivideoita