Anders Rune, Aerobics – a Love Story, Ruotsi/Sverige 2015) 74 min, K/F12, suom. tekstitys/svenskt tal. Liput 5 € Bio Rexin lipunmyynnistä.

Koskettava ja ajatuksia herättävä elokuva rakkaudesta ja oikeudesta rakkauteen. Nuorella Marialla on kehitysvamma ja hän asuu siksi ylivarjelevan siskonsa kanssa. Yhtenä päivänä hän kuitenkin salaa tapaa Jannen ja rakastuu. Juuri tätä Maria on toivonut – tavallista elämää, rakkautta ja kumppanuutta, mutta kehitysvamman takia rakastunutta paria kohdellaan eri tavalla.

”Hellyydessään ja lakonisessa huumorissaan Aerobics – A Love Story kumartaa Roy Anderssonin elokuville”, kirjoittaa Anna Möttölä Helsingin Sanomien kritiikissään. Hänen mielestään elokuva on pienimuotoinen tarina tavallisten ihmisten erityisyydestä. Möttölä lopettaa kritiikkinsä: ”Aerobics – A Love Story ei lupaa, että rakkaus ratkaisee kaikki elämän ongelmat. Mutta se vakuuttaa, että rakkaus kantaa pitkälle – ja antaa rohkeutta ryhtyä vaikka aerobicohjaajaksi.”

Lue Anna Möttölän koko kritiikki (Helsingin Sanomat 16.5.2016).

Elokuvan saamia palkintoja:

  • Orlando UFF International Award: Best Dramatic Feature
  • Toronto International Film and Video Awards (TIFVA): Best Film Narrative Feature-Micro Budget
  • Cardiff Independent Film Festival: Best Actress
  • Cannes Underground Film Festival: Best Actor, Best Screenplay.