Kuukauden pohjoismainen sarja alkaa ensi maanantaina klo 18 Bio Rexissä. Silloin nähdään Hannes Holmin elokuva Mies joka rakasti järjestystä/Em man som heter Ove (2016). Elokuva on ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi ulkomaisten elokuvien sarjassa.

59-vuotias Ove on korttelin äkäinen järjestyksenpitäjä. Ove on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pallilta jo vuosia sitten, mutta siitä hän viis veisaa. Vanha äkäpussi ei titteleitä kaipaa pitäessään naapurustossa yllä rautaista kuria. Siitä, kun viimeisillään raskaana oleva Parvaneh muuttaa perheineen vastapäiseen rivitalohuoneistoon ja muuttokuorman kuski pakittaa heti alkuunsa kärryllään Oven postilaatikon kumoon, alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä ja rakkaudesta, joka on niin vahva, että vain kuolema tuntuu ainoalta mahdolliselta ratkaisulta. Ove tietää, kuinka asioiden kuuluu olla. Asiat nyt vaan kuuluvat oikeille paikoilleen ja lähimmäistä pitää auttaa.

K12. 116 min. Liput 7 € Bio Rexin verkkokaupasta tai lipunmyynnistä.