KAVI: David Lynch, Villi sydän (Wild at Heart). USA 1990. Draama, rikos, komedia. K16. n. 2 h 5 min

Cannes´n elokuvajuhlilla palkitussa elokuvassa kaksi rakastavaista pakenee ja sotkeutuu pakomatkallaan outoihin tilanteisiin. Tutun taakse kätkeytyy paha, julma ja likainen maailma, jossa kuitenkin loppujen lopuksi hyvä voittaa kuten saduissa aina.

Toden ja fantasian tajunnanvirtaa tehostavat tietyt motiivit kuten tuli ja palaminen, jotka sähköistävät myös pääparia Lulaa ja Sailoria.

Villissä sydämessä ohjaaja David Lynch tunkeutuu syvälle amerikkalaisen pop-kulttuurin myyttisiin ikoneihin ja kliseisiin. Sadut, saippuaoopperat, Elvis- ja Marilyn-myytit, melodraama, road movie ja rock-kapinallisuus vellovat samassa liemessä.

Elokuvan tyylilajeiltaan monipuolinen musiikki luo lisäpotkua mielikuville.

Musiikki:
Angelo Badalamenti;
Chris lsaak (”Wicked Game”, ”Blue Spanish Eyes”, ”In The Heat of The Jungle”);
Glenn Miller (”In The Mood”); Powermad (”Slaughterhouse”);
Richard Strauss (”Im Abendrot”);
Gene Vincent (”Be-Bop-A-Lula”);
Nicolas Cage (”Love Me Tender”);
Them (”Baby Please Don’t Go”);
Krzysztof Penderecki (”Komogonia”).

Pääosissa:
Nicolas Cage (Sailor Ripley), Laura Dern (Lula), Willem Dafoe (Bobby Peru), J.E. Freeman (Santos), Crispin Glover (Dell), Diane Ladd (Marietta Fortune), Calvin Lockhart (Reggie), Isabella Rossellini (Perdita), Harry Dean Stanton (Johnnie Farragut), Grace Zabriskie (Juana), Sherilyn Fenn (tyttö auto-onnettomuudessa), David Patrick Kelly (Dropshadow), Freddie Jones (George Kovich), John Lurie (Sparky), Jack Nance (00 Spool), Sheryl Lee (Hyvä Noita).