GIRLS LOST/Pojkarna (Alexandra-Therese Keining, SE/FI 2015) K/F12, 106 min, suomenkielinen tekstitys/svenskt tal

Girls Lost perustuu Jessica Schiefauerin pidettyyn nuorisoromaaniin, joka on saanut myös Augustpriset-palkinnon. Elokuva kertoo kolmesta 14-vuotiaasta tytöstä, jotka juovat oudon kukan mehua kasvihuoneessa ja muuttuvat pojiksi. Tytöt rakentavat kasvihuoneeseen oman, taianomaisen maailmansa.

Tarina kuvailee aikuistumista, muuttumista, ystävyyttä ja rakkautta mielikuvituksellisesti. Se nostaa esiin myös kysymyksen siitä, onko sukupuoli mahdollisesti jotain, jonka luomme itse sen sijaan, että syntyisimme siihen.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa elokuvafestivaaleilla Torontossa syyskuussa 2015. Sen jälkeen sitä on esitetty useilla elokuvafestivaaleilla esim. Roomassa, Chicagossa ja Haugesundissa, ja se on saanut lämpimän vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta.