Tanskalaisen Oscar-palkitun Bille Augustin intensiivinen ja koskettava perhedraama esitetään ensi maanantaina ilmaisesityksenä Hämeenlinnan Kumppanuustalon auditoriossa.

Lapset Heidi ja Sanne perheineen kokoontuvat viettämään viikonloppua parantumattomasti sairaan äitinsä Estherin (Ghita Nørby) ja lääkäri-isänsä sekä äidin lapsuusystävän kanssa. Tyttäret ovat aikuisia, mutta erilaisissa elämäntilanteissa. Kuinka hyvin äiti ja tyttäret tuntevat toisensa? Entä me? Mitä itse tekisimme samassa tilanteessa?

Vakavasta aiheesta huolimatta Stille hjerte on omalla tavallaan valoisa elokuva.  Henkilöiden syvimmät ajatukset heijastuvat yksittäisistä kuvista, maisemista ja ympäristöistä. Äiti säilöö muistoja mieleensä katsellen ulos ikkunasta ja sivellen kädellään tuolin selkänojaa. Hasis-sätkä ja viinilasillinen juhlistavat tunnelmaa aina nauruun saakka.

Bille August, Stille Hjerte. 94 minuuttia. K12. Näytöksen jälkeen mahdollisuus jäädä keskustelemaan elokuvasta ja sen esiin nostamista ajatuksista sekä koko kauden pohjoismaisista elokuvista.

IMBD