Kuukauden Pohjoismainen -elokuvasarja alkaa ensi maanantaina klo 18.00 Hämeenlinnan Kumppanuustalon (Kirjastokatu 1) auditoriossa ilmaisnäytöksellä Louder than Bombs (Norja 2015). Joachim Treirin elokuva (K12) on saanut vuonna 2016 Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon. Sitä ei ole nähty Bio Rexissä.

Palkintoperusteissa kehuttiin elokuvaa näin:

”Louder Than Bombs on hyvin omaleimainen, kekseliäs ja visionäärinen elokuva perheestä, joka hajoaa perheen äidin ja vaimon kuoleman jälkeisinä vuosina. Joachim Trierin ja hänen tiiminsä taiteellinen pyrintö edustaa uutta tarinankerronnan tasoa. Elokuvan monisäikeinen rakenne, tunteiden syväluotaus ja kyky murskata kliseitä kelpaisivat kaikki maailman elokuvakoulujen opetussuunnitelmaan.”

Elokuvan jälkeen keskustelua elokuvasta, Hämeenlinnan elokuvakulttuurista ja -tarjonnasta. Kino Tavast ry kertoo diasarjan avulla toiminnastaan ja tavoitteistaan.

Pohjoismaisen sarjan muut elokuvat ovat

  • 2.10. Pernilla August, Vakava leikki (2016)
  • 13.11. Thomas Vinterberg, Jahti (2012)
  • 11.12.  May el-Toukh, Long Story Short (2015)

Lue lisää.