Heti pääsiäisen jälkeen tiistaina nähdään Kavin aluesarjassa Darren Aronofskyn  draama Unelmien sielunmessu/Requem for a Dream (USA 2000). Alle 16-vuotiailta kielletty elokuva (kesto 102 min) kuvaa karusti huumeiden käytön vaikutuksia päänsisäiseen todellisuuteen ja pohtii hintaa, joka on maksettava unelmien toteuttamisesta ja mielihyvän saavuttamisesta.

Käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet ohjaaja Aronovsky ja Hubert Shelby Jr jälkimmäisen romaanin pohjalta. Ellen Byrstyn tekee upean ja palkitun roolityön äitinä ja muukin miehitys (Jared Leto, Jennifer Connely) on kohdallaan. Elokuvan ansiot piilevät myös tiheätahtisessa leikkauksessa ja kuvakulmien ja kameran linssien valinnassa, joiden ansiosta katsojan on mahdollista sukeltaa henkilöhahmojen mielenmaisemaan.

Omalaatuisesta elokuvasta lisäinfoa esimerkiksi Aki Särkiniemen laajasta elokuvaa käsittelevästä elokuvaesseestä sarjassa Elokuvan merkkiteoksia.

Elokuvan jälkeen katsojakokemusta on mahdollista purkaa yhdessä keskustellen Kabul Kitchenissä noin klo 19.50 alkaen. Tervetuloa.