Joachim Trierin hieno Thelma (Norja ym. 2017) esitetään Museo Militarian elokuvasalissa (Vanhankaupunginkatu 19) ensi torstaina ilmaisnäytöksenä. Paikkavarauksen  voi halutessaan tehdä yhteystietolomakkeella (muu asia).

Thelma oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi viime vuonna. Näin palkintolautakunta perusteli ehdokkuutta:

”Ohjaaja Joachim Trier käyttää kauhuelokuvan ja satujen tehokeinoja kertoakseen tarinan yksinäisestä, ikävöivästä ja aistillisesta Thelmasta. Samalla elokuva on vakuuttava kuvaus sorron ja sorretun välisestä jännitteestä. Pidättelevät voimat vastustavat esiin työntyviä tarpeita, ja niiden pääseminen valloilleen on pelottavaa katseltavaa.

Kamera kuvaa maailmaa ulkopuolelta. Elokuva voi kuitenkin luoda aivan omanlaisensa universumin ja kuvata maailman sijasta ehkä pikemminkin tapaa, jolla maailma koetaan. Thelmassa tämä tapahtuu käyttämällä hienostunutta elokuvakieltä, josta syntyy uuden norjalaiselokuvan ikimuistoisimpiin kuuluvia kuvia.”

Elokuva oli myös Norjan Oscar-ehdokkaana ja se on näytetty yli 40 festivaalilla. Joachim Trierin aiempi elokuva, meilläkin nähty Louder than Bombs voitti Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon.

Trier on opiskellut Tanskassa ja Iso-Britanniassa. Mainiota käsikirjoitusta oli ohjaajan lisäksi laatimassa Eskil Vogt, Ranskassa opiskellut ja käsikirjoituksistaan useasti palkittu käsikirjoittaja.

Thelman näytös on viides kevään pohjoismainen elokuva. Helmikuussa alkaa   Kuukauden pohjoismainen -sarja islantilaisella elokuvalla Bio Rexissä.

Lue lisää Thelmasta

IMDB (traileri)

Lue kritiikki

Lisätietoja Kuukauden pohjoismaisista elokuvista.