Tervetuloa brittiläisen film noirin pariin tiistaina 12. maaliskuuta. Dick Richardsin Bio Rexissä esitettävä Verenpunainen yö (1975) perustuu Raymond Chandlerin romaaniin ja vilisee huippuluokan näyttelijöitä: Robert Mitchum, Charlotta Rampling, Harry Dean Stanton, John Ireland. Myös musiikki on tyylillinen täysosuma.

Paikat näytökseen kannattaa ostaa hyvissä ajoin Bio Rexin lipunmyynnistä tai verkkokaupasta. Aluesarjaelokuvien ääni ilmeisesti toistuu eri puolille salia hieman eri tavoin. Jos kuuluvuuden tai liian voimakkuuden suhteen on ollut haasteita, kannattaa vaihteeksi kokeilla paikkaa toiselta puolen salia. Tilanne saattaa korjautua näin yksinkertaisella toimella.

Vanhojen elokuvien ääniraitaa ei pystytä jälkikäteen säätämään vastaavasti kuin digitaalista ääntä. Arkistoelokuvat voidaan myös koostaa eri kopioiden keloista, joten äänen laatu voinee vaihdella myös elokuvan eri kohdissa. Vanhojen elokuvien kopiot ovat jo täydet esityskierrokset tehneitä ennen kuin ovat päätyneet Kavin kokoelmiin. Filmille kuvattujen elokuvien kuvan ja äänen laatu on erilainen kuin digitaalisissa nykyelokuvissa.

Elokuvan esittely (Kavi)

Lisäykset 9.3.2019: Katsomopaikoista optimaalisin on salin keskiosa, siihen äänten pitäisi toistua parhaiten.

Risto Huovisen kritiikki