Ohjeet päivitetty 27.9.2020

 • Tulethan näytöksiin vain täysin terveenä, vailla minkäänlaisia hengitys- tai muita oireita. 
 • Verkkokauppa lähettää sähköpostiisi kuitin, tilausvahvistuksen ja lipun, jossa on aluesarjan osalta myös paikkamerkintä.
 • Kun teet verkkokauppaostoksia, sinun on täytettävä pakolliset yhteystiedot: etu- ja sukunimi sekä sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Näin mahdollisissa altistumistapauksissa jäljitys helpottuu ja tiedonkulku nopeutuu. 
 • Katsojaturvallisuuden parantamiseksi myymme lippuja vain noin 30 – 40 % salien paikkamäärästä. Pääsylippuja riittää siis entistä harvemmille. Jos haluat varmistaa paikan saannin, teethän ostoksesi verkkokaupasta hyvissä ajoin. Verkkokauppa on auki näytöksen alkuun (klo 18) saakka.
 • Kavin aluesarjaan ostetaan paikkaliput. Alla näkyvässä paikkakarttamallissa siniset ovat turvavälejä ja vihreät ostettavia paikkoja. Kahden henkilön rinnakkaisia paikkoja on vasemmassa reunassa 7 parille ja kolmen ryhmälle paikat rivillä 7. Yksin tuleville on paikkoja 19 kappaletta. Lisäksi invapaikat niitä tarvitseville. Turvaväli on katsojan tai katsojaparin molemmin puolin kaksi tyhjää istuinta paitsi reunapaikoilla, kuten elokuvateatteri Bio Rexinkin näytöstoiminnassa. 
 • Museo Militarian näytöksiin myydään turvavälit mahdollistava määrä lippuja eli  noin 15 – 20 kappaletta. Salin istuimiin kiinnitettävin maalarinteipein osoitetaan katsojille, mille paikoille he voivat istua, jotta turvavälit säilyvät riittävinä. Militariassakin turvaväli on katsojan tai katsojaparin molemmin puolin kaksi tyhjää istuinta paitsi reunapaikoilla.
 • Oletamme, että vierekkäisistä paikoista tehdään ostos samalla maksulla, ja että yksin tuleva ostaa yhdelle henkilölle tarkoitetun paikan. Muutamme paikkakartan pari- ja yksittäispaikkojen suhdetta näytöksittäin toivomusten perusteella. Siksi kaikki kauden elokuvat eivät tule heti myyntiin, vaan kukin näytös viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa.
 • Järjestäjinä teemme turvallisen ja miellyttävän katsomiskokemuksen ja yhteisöllisen elämyksen saavuttamiseksi parhaamme. Toivomme myös katsojilta aktiivisia toimia kaikkien yhteisen hyvinvoinnin ja terveenä pysymisen edistämiseksi.
 • Jos sairauden vuoksi joudut peruuttamaan tulosi ja haluat siirtää pääsylippusi toiseen, tervehtymisesi jälkeiseen näytökseen,  ota yhteyttä verkkosivun yhteystietolomakkeella. Mahdollisesti joku toinen voi käyttää sinulta vapautuvan viime hetken paikan. 
 • Noudata yleisiä hygieniaohjeita: pese tai desinfioi kätesi elokuviin tullessa ja sieltä lähtiessä. Älä koskettele kasvojasi kuin pestyin käsin. Yski ja aivasta nenäliinaan (tai hihaan). Noudata turvavälejä saapuessasi ja poistuessasi katsomosta ja esityspaikasta.  Katsomon paikkojen täyttöjärjestyksestä lähetetään lipun ostaneille tarkempia ohjeita, jotta turhia lähikontakteja voidaan välttää. Voit käyttää maskia katsomossa. Silloinkin sinun on oltava täysin oireeton.
 • Jos kuulut riskiryhmään, arvioi onko sinun turvallista tulla näytökseen. 
 • Esityspaikoissa on asiakkaiden käytössä käsidesiä. Lipuntarkastajamme käyttävät maskia. Tulostettu tai mobiililaitteelta näytettävä lippu on hyvä ottaa esille hyvissä ajoin siltä varalta, että sitä kysytään.  
 • Ohjeistamme asiakkaita myös paikan päällä. Seuraamme epidemiatilannetta ja täsmennämme näitä ohjeita tarpeen mukaan.

THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä (14.5.)

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kasvomaskisuositus (25.9.)