KAVI-sarjassa esitetään seuraavaksi Valentin Vaalan ohjaama ja Hella Wuolijoen menestysnäytelmään perustuva suosittu klassikko Juurakon Hulda (1937). Näytös on tuttuun tapaan Bio Rexin salissa 4.

Tarina kertoo köyhästä hämäläisnaisesta Huldasta, joka lähtee maaseudulta Helsinkiin paremman elämän perässä. Siellä häneen suhtaudutaan alentuvasti, mutta silti hän säilyttää omanarvontuntonsa. Hulda saa työpaikan tuomari Soratien kotiapulaisena mutta kehittää sen ohessa itseään opiskelemalla ja muutenkin. Sosiaalinen nousu ei kuitenkaan tule helpolla ajalle tyypillisten asenteiden takia. 

Irma Seikkula ja Tauno Palo tekevät luonteikkaat roolisuoritukset, ja kerronnassa on hienoviritteistä feminististä särmää. Samalla sen voi nähdä satiirina pikkuporvarillisuudesta ennakkoluuloineen. 

KAVI-sarja: Valentin Vaala, Juurakon Hulda (Suomi 1937) ti 23.11. klo 18.00 Bio Rexin salissa 4. 85 min. S. KAVI 4K DCP. Ei tekstitystä. Päärooleissa Irma Seikkula ja Tauno Palo. Liput (6 €) Kino Tavastin verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi. Maskisuositus.