Alma oli joutunut kolmevuotiaana isänsä raa’an murhan silminnäkijäksi ja paennut sen jälkeen äitinsä kanssa sodan runtelemasta kotimaastaan Islantiin. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Alma istuu vankimielisairaalassa poikaystävänsä murhasta – rikoksesta, jota hän ei itse muista. Kun Almalle selviää poikaystävän olevan yhä elossa, hän päättää paeta ja tappaa miehen joka tapauksessa.

Noir-henkinen kostotarina muuttuu nopeasti kauniiksi rakkaustarinaksi, jonka keskiössä on perheväkivallan uhrin selviäminen surusta ja traumasta sekä sitä seuraava omien juurien ja oman äänen löytäminen.

Purevaa huumoria ja vaikuttavaa visuaalisuutta tarjoavassa Almassa yhdistyvät taidokkaasti väkevä runollinen visio sekä yhteiskuntakriittinen feministinäkökulma.

Elokuva kilpaili Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta 2021.

Kritiikki julkaistaan Kino Tavastin blogissa la 9.4.

Kuukauden pohjoismainen: Kristín Jóhannisdóttir, Alma (Islanti 2021) ma 11.4. klo 18 BioRex, sali 4. Ensi-ilta Hämeenlinnassa. 94 min. K16. Englanninkielinen tekstitys. Liput (10 €) Kino Tavastin verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi/. Maskisuositus.