Kino Tavast ja Mieli ry:n Hämeenlinnan paikallisyhdistys järjestävät Janakkalan Keltaisella talolla elokuvatapahtuman, jonka pääosassa ovat tunteet. Elokuvana esitetään Heikki Kujanpään ohjaama Suomen hauskin mies. Paikalla on Mieli ry:n ja Kino Tavastin edustajia alustamassa ja keskustelemassa elokuvasta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuma on osa kansainvälistä Mental Health Art Week -tapahtumaviikkoa. Viikon tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumia, jotka vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuuri- ja taide-elämysten vaikutuksista mielen hyvinvointiin.

Monen eri taiteenlajin yhdistelmänä elokuvalla on aina ollut erityislaatuinen kyky sukeltaa tietoisuuden läpi vaistojen ja tunteiden maailmaan. Elokuvien yhteydessä puhutaan usein suurista tunteista, ja elokuva on myös hyvä keino käsitellä vaikeitakin kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus tulla testaamaan omaa tunneskaalaansa.

Suomen hauskin mies on vuonna 2018 valmistunut tragikoominen draama, jonka tapahtumat sijoittuvat vankileirille kohtalonvuonna 1918. Vangit valmistelevat vartijoiden viihteeksi huvinäytelmää, ja yleisö on saatava nauramaan panoksena on oma elämä. Pääosissa Martti Suosalo, Jani Volanen ja Leena Pöysti. Elokuvan kesto on 103 min. ja se on kielletty alle 12-vuotiailta, huoltajan seurassa sallittu 9 vuotta täyttäneille.

Mielen hyvinvointia elokuvasta: Suomen hauskin mies (Suomi 2018) la 27.5. klo 15.00 Janakkalan Keltainen talo. Draama. Komedia. 103 min. K12. Vapaa pääsy. Paikkavaraukset Kino Tavastin verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi.