Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvakurssit, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Diplomikatsoja

Hanki diplomikatsojan osaamismerkki katsomalla kahdeksan elokuvaa ja tekemällä jokaisesta pohdintatehtävä. Elokuvat voit valita itse ja katsoa suoratoistopalvelusta, tallenteelta tai elokuvateatterissa.

Valintasi edustavat eri genrejä, niiden tuotantomaat vaihtelevat tai ne ovat muuten keskenään erilaisia. Kulttuurikeskus Arxin kanssa toteutettu yläkoululaisten elokuvadiplomi antaa vihjeitä elokuvista, jotka löytyvät katsottavaksi helposti ja edullisesti.

Esimerkkivalikoima sopii myös 12 vuotta täyttaneille kuudesluokkalaisille.

Elokuvat suoratoistopalveluista tai kirjaston kokoelmista

Yläkoululaisten diplomissa voit vapaasti valita elokuvat ikärajojen puitteissa kuudestatoista eri kategoriasta. Jokaisen kategorian takaa paljastuu kolme elokuvaesimerkkiä, joista puolestaan aukeavat linkit suoratoistopalveluihin, joissa elokuva on katsottavana.

Esimerkkinä olevat elokuvat löytyvät myös Vanamo-kirjastojen kokoelmista, ja niitä voi katsoa kirjastossa varaamalla Mediahuoneen katselua varten, jos kotona ei ole katseluun sopivaa laitteistoa. Yle Areena, Elonet ja kirjastot tarjoavat elokuvia ilmaiseksi. Hämeenlinnan pääkirjastossa alkaa 10. helmikuuta nuorten kinopiiri alle 18-vuotiaille. Myös kinopiiriohjemisto kelpaa mainiosti diplomiin.

Elokuvia voi katsoa yksin tai porukalla

Voit katsoa elokuvia vapaa-aikana. Toisinaan elokuvia katsotaan myös koulussa oppitunneilla. Innosta ihmeessä koko luokkasi osaamismerkin hankkimiseen. Vastauksia tehtäviin voi pohtia yksinään tai yhdessä. Pohdinnat lähetetään Kino Tavastille huhtikuun loppuun mennessä. Niitä voi lähettää sähköpostitse liitetiedostona (pdf, doc) yhden kerrallaan tai kaikki kahdeksan samalla kertaa.

Aktiivisimmat huomioidaan

Aktiivisin koululuokka, opetus- tai harrastusryhmä saa kiitokseksi elokuvalippuja ja leffaherkkuja tutustumismatkastaan elokuvan pariin. Koululuokissa, joissa innostutaan elokuvista, vierailee myös elokuvataiteilijoita mahdollisuuksien mukaan. Myös yksittäisiä osaamismerkkien saajia huomioidaan elokuvalipuin ja herkuin siinä määrin kuin on mahdollista.

Lue myös Elokuvamestarin diplomista, jos elokuvan tekeminen kiinnostaa sinua.

%d bloggaajaa tykkää tästä: