Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvakurssit, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Diplomikatsoja

Diplomikatsojan osaamismerkin saa katsomalla kahdeksan elokuvaa ja tekemällä jokaisesta pohdintatehtävän. Elokuvat voi valita itse ja katsoa suoratoistopalvelusta, tallenteelta tai elokuvateatterissa. Ne voivat edustaa eri genrejä, niiden tuotantomaat voivat vaihdella tai keskinäinen erilaisuus ilmenee jotenkin muuten. Kulttuurikeskus Arxin kanssa toteutettu yläkoululaisten elokuvadiplomi antaa osviittaa helposti ja edullisesti katsottavaksi löytyvistä elokuvista. Esimerkkivalikoima sopii myös 12 vuotta täyttaneille kuudesluokkalaisille.

Diplomissa linkki suoratoistoon ja kirjaston kokoelmaan

Yläkoululaisten diplomin suorittaja voi valita elokuvat vapaasti ikärajojen puitteissa kuudestatoista eri kategoriasta. Jokaisen yhteydessä on kolme elokuvaesimerkkiä ja linkit suoratoistopalveluihin. Esimerkkinä olevat elokuvat löytyvät myös Vanamo-kirjastojen kokoelmista, ja niitä voi katsoa kirjastossa, jos kotona ei ole katseluun sopivaa laitteistoa. Yle Areena, Finna ja kirjastot tarjoavat elokuvia ilmaiseksi. Lisää elokuvavinkkejä tullaan antamaan verkkosivullamme ja koulujen Elokuvapostissa.

Elokuvia katsotaan koulussa ja kotona – aktiivisimmat palkitaan

Elokuvadiplomia voi tehdä koulussa ja kotona. Tehtävät lähetetään Kino Tavastille huhtikuun loppuun mennessä. Aktiivisimmat luokat ja tekijät saavat muun muassa elokuvalippuja ja herkkuja. Koululuokissa, joissa innostutaan elokuvien katsomisesta, vierailee myös elokuvataiteilijoita. Nuorilta, vanhemmilta ja opettajilta saadaan kokeiluvuoden aikana kehittämisehdotuksia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: