KINO TAVAST RY - elokuvanystävien taide- ja kulttuuriyhdistys Hämeenlinnassa

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakasvatus, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Ilmoittaudu näytöksiin

  • Ilmoittautumislomake koulu- ja päiväkotinäytöksiin on tämän sivun alareunassa elokuvaesittelyjen perässä.
  • Vastaamme kaikkiin viesteihin ja varauspyyntöihin.
  • Jos et saa parin päivän kuluessa varmistusta paikkavaraukseesi, ota yhteyttä sähköpostilla kinotavast AT gmail.com.
  • Ilmaisnäytösten jatkuvuuden ja yleisötavoitteen saavuttamisen vuoksi pyydämme ilmoittamaan välittömästi, mikäli ilmoittautuminen myöhemmin peruuntuu.
  • Jos et ole postituslistallamme, ilmoita meille yhteystietosi yhteystietolomakkeella.
  • Kerro meille aktiivisesti elokuvatoiveitasi: minkä ikäisille ja minkälaisia elokuvia toivoisit ohjelmistoon, mikä on sopiva esitysaika jne.
  • Ohjelmistoon kesken esityskautta tulevista elokuvista tiedotetaan erikseen.
  • Nyt tarjolla paikkoja seuraaviin näytöksiin:

Saksikäsi Edward (noin 4 paikkaa vapaana ti klo 13.04) K12
Onni suosii rohkeaa (noin 10 paikkaa vapaana)
Land of Mine (K16) (vapaana 27 paikkaa)

1. Kuukauden pohjoismainen sarja (lukiot, ammatilliset oppilaitokset, yläkoulu):

Sarja järjestetään Museo Militarian elokuvasalissa (Vanhankaupunginkatu 19) ja 8.10. Bio Rexissä. Koululaisryhmille varataan joka näytökseen noin 30 ilmaispaikkaa (Bio Rex noin 50 paikkaa).  Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin varmistus ja tarvittava muu ohjeistus.

Sarjan järjestäjät Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen kulttuuripiste. Paikallisjärjestäjä Kino Tavast ry.
Lisätietoa: www.walhalla.fi

Mansikkamaa
Victor Ericsson, Mansikkamaa/Jordgubbslandet (Ruotsi 2017). 93 min. K/F12.
Voit tiedustella näytöstä koulullesi edullisesti. Ilmaisnäytös on varattu.

15-vuotias Wojtek on tullut vanhempiensa kanssa Puolasta Ruotsiin tekemään töitä mansikanpoimijana. Tilalla hän tutustuu maanviljelijän tyttäreen Anneliin. Vaikka marjanpoimijoiden ja paikkakunnan asukkaiden välillä on huomattava statusero, nämä kaksi alkavat tavata toisiaan salaa.

Elokuva on rakkaustarina, joka toimii realistisena, ja siksi myös epämukavana muistutuksena siitä, kuinka kohtaamme toisemme, ja kuinka erilaiset lähtökohdat ja tulevaisuudennäkymät meillä voi olla. Elokuva on kriitikkojen ylistämä sekä Ruotsissa että Suomessa ja sitä on verrattu Roy Anderssonin läpimurtoelokuvaan Eräs rakkaustarina.

Elokuvaan on Koulukinon tehtäväpaketti.

Kohderyhmä: 9. lk/lukio.

*********************************************************************

Stillfoto fra filmen Under Sandet/Land of Mines. Foto:  Henrik Petitma 3.12. klo 18 Museo Militarian elokuvasali, Vanhankaupunginkatu 19
Martin Zandvliet, Land of Mine (Tanska 2016). 101 min, K/F16, English subtitles. Näytöksessä 28 ilmaispaikkaa koululaisille. 

Tanskassa eletään kevättä 1945 ja sodan jälkeinen raivaus on vasta alussa. Joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan 2 miljoonaa maamiinaa, jotka Saksa on kylvänyt miehityksen aikana Tanskan maaperälle. Miinanpurkua johtaa kersantti Rasmussen, jolta ei saksalaispojille armoa heru. Miinanpurkajat ovat nuorukaisia, jotka ovat joutuneet elämänsä kovimman paikan eteen. Traagiset tapahtumat saavat lujan Rasmusseninkin katsomaan vihollista uusin silmin, mahdollisesti liian myöhään.

Tämä vaikuttava draamaelokuva voitti muun muassa Göteborgin elokuvajuhlien pääpalkinnon, ja se on kahminut niin kriitikkojen kuin Tanskan elokuva-akatemiankin palkintoja.

Ilmoittautumisaika päättyy 26.11. tai ilmaispaikkojen loputtua.

*********************************************************************

2. Kavin koululaisnäytökset (ala- ja yläkoulu)

Näytöksissä on filmiajan glamouria. Elokuvat esitetään filmikeloilta, joten näytöksissä on noin 15 sekunnin mittaisia kelaustaukoja, joiden aikana filmiprojektoriin vaihdetaan uusi kela. Vaihdon aikana saliin ei sytytetä valoja. Kokemuksen mukaan tauot eivät häiritse katselua, kunhan koululaiset tietävät niistä etukäteen.

Näytösten jatkuvuuden ja yleisötavoitteen saavuttamiseksi pyydämme välittömästi peruutusta, mikäli ilmoittautunut ryhmä ei voikaan osallistua.

saksikäsi edward

15.11. klo 9.00 – 10.50 Saksikäsi Edward (USA 1990) Bio Rex Verkatehdas, Kavi, esitys 35 mm:n filmiltä, viisi 15 s:n mittaista filmin kelaustaukoa. Vapaana on 4 paikkaa.

Satusetä Tim Burtonin eksentriset hahmot valloittavat sydämen. Saksikäsi Edwardin (Edward Scissorhands, 1990) nimihenkilö (Johnny Depp ensimmäisessä Burton-roolissaan) on lempeä, mutta yksinäinen olento, joka kelpaa esikaupungin asukkaiden puutarhuriksi ja kampaajaksi, mutta jää silti ulkopuoliseksi. Rakkauden kohdetta näyttelee Winona Ryder. Katso lisää.

Suositus: luokat 7.- 9

Järjestäjät Kino Tavast ry ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

*********************************************************************

3. Arxin ja Kino Tavast ry:n yhteistyönäytökset
EventPic_613465Norbert Lechner, Onni suosii rohkeaa (2016). 

26.11. klo 11.30 – 13.06 Tuomelan auditorio. 96 min. Paikkojen varaus Kino Tavast ry:n verkkosivun kautta alkaen ma 5.11. klo 10.  Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet sähköpostitse. Vapaana reilut 10 paikkaa (5.11. klo 12).

Vietnamilaissisarukset jäävät kahdestaan saksalaiseen lähiöön, kun yksinhuoltajaäiti joutuu yllättäen matkustamaan entiseen kotimaahan. 

11-vuotias Linh pyörittää arkea ja perheen ravintolaa itsenäisesti, kunnes naapurin Pauline tunkee tyttöjen reviirille. Yhdelle jännittävänä seikkailuna näyttäytyvä tilanne on toiselle vakava vastuunoton paikka. Tyttöjä vaanivat niin vietnamilaisyhteisön johtaja kuin sosiaaliviraston työntekijäkin, ja vaakalaudalla ovat lopulta perheen elanto ja yhtenäisyys. Kiperästä tilanteesta selvitäkseen tyttöjen on luotettava toisiinsa ja opittava tekemään yhteistyötä.

Kohderyhmä: Alakoulu, luokat 3 – 6

Elokuvaan liittyy Koulukinon oppimateriaali, jonka voi ladata täältä.

Oppimateriaalin teemat: perhesuhteet, ystävyys ja suvaitsevaisuus, turvallinen lapsuus, siirtolaisuus

Näytösten viimeiset ilmoittautumisajat selviävät näytösesittelyistä. Jos näytös on täynnä, se on poistunut ilmoittautumislomakkeen vaihtoehdoista. Täysin reaaliaikaisesti tätä ei voida tehdä. Näytöksiin, jotka ovat ihan täynnä, ei voi ilmoittautua.  

Seuraa mahdollisia peruutuksia. Lisänäytöksistä informoidaan erikseen. 

%d bloggers like this: