KINO TAVAST RY - elokuvanystävien yhdistys Hämeenlinnassa

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakasvatus, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Ilmoittaudu näytöksiin

 • Ilmoittautumislomake koulu- ja päiväkotinäytöksiin on tämän sivun alareunassa elokuvaesittelyjen perässä.
 • Vastaamme kaikkiin viesteihin ja varauspyyntöihin.
 • Jos et saa parin päivän kuluessa varmistusta paikkavaraukseesi, ota yhteyttä sähköpostilla kinotavast AT gmail.com.
 • Ilmaisnäytösten jatkuvuuden ja yleisötavoitteen saavuttamisen vuoksi pyydämme ilmoittamaan välittömästi, mikäli ilmoittautuminen myöhemmin peruuntuu.
 • Jos et ole postituslistallamme, ilmoita meille yhteystietosi yhteystietolomakkeella.
 • Kerro meille aktiivisesti elokuvatoiveitasi: minkä ikäisille ja minkälaisia elokuvia toivoisit ohjelmistoon, mikä on sopiva esitysaika jne.
 • Ohjelmistoon kesken esityskautta tulevista elokuvista tiedotetaan erikseen.
 • Tänä syksynä on tarjolla ilmaisia näytöspaikkoja muun muassa pohjoismaisiin elokuviin maanantai-iltaisin ja Kavin koululaisnäytöksiin koulupäivän aikana.
 • Kavin aluesarjan elokuvat ovat edullisia (5 €) esimerkiksi koululais- tai koululais- ja vanhempainryhmille.
1. Kuukauden pohjoismainen sarja (lukiot, ammatilliset oppilaitokset, yläkoulu):

Sarja järjestetään Museo Militarian elokuvasalissa (Vanhankaupunginkatu 19) ja 8.10. Bio Rexissä. Koululaisryhmille varataan joka näytökseen noin 30 ilmaispaikkaa (Bio Rex noin 50 paikkaa). Toivomme ilmoittautumisia kaikkiin syksykauden pohjoismaisen sarjan näytöksiin syyskuun loppuun mennessä, vaikka myöhemmin esitettäviin elokuviin toki voi ilmoittautua myöhemminkin (katso elokuvaesittelyn kohdalta), mikäli paikkoja on jäljellä. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin varmistus ja tarvittava muu ohjeistus.

Sarjan järjestäjät Walhalla ry, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen kulttuuripiste. Paikallisjärjestäjä Kino Tavast ry.
Lisätietoa: www.walhalla.fi

Mansikkamaama 3.9. klo 18 Museo Militarian elokuvasali, Vanhankaupunginkatu 19
Victor Ericsson, Mansikkamaa/Jordgubbslandet (Ruotsi 2017). 93 min. K/F12.

15-vuotias Wojtek on tullut vanhempiensa kanssa Puolasta Ruotsiin tekemään töitä mansikanpoimijana. Tilalla hän tutustuu maanviljelijän tyttäreen Anneliin. Vaikka marjanpoimijoiden ja paikkakunnan asukkaiden välillä on huomattava statusero, nämä kaksi alkavat tavata toisiaan salaa.

Elokuva on rakkaustarina, joka toimii realistisena, ja siksi myös epämukavana muistutuksena siitä, kuinka kohtaamme toisemme, ja kuinka erilaiset lähtökohdat ja tulevaisuudennäkymät meillä voi olla. Elokuva on kriitikkojen ylistämä sekä Ruotsissa että Suomessa ja sitä on verrattu Roy Anderssonin läpimurtoelokuvaan Eräs rakkaustarina.

Ilmoittautumisaika päättyy 31.8. klo 15.00 tai ilmaispaikkojen loputtua. Elokuvaan on Koulukinon tehtäväpaketti.

Näytös on täynnä! Tutkimme mahdollisuutta lisänäytöksiin.

********************************************************************

mitameistapuhutaan1___merfilm2017_1500
©Mer Film

ma 8.10 klo 18 Bio Rex
Iram Haq, Mitä meistä puhutaan/Hva vil folk si (Norja 2018) 106 min. K/F16.

Oslossa asuva 16-vuotias Nisha (Maria Mozhdah) elää kaksoiselämää. Kotona perheen kesken hän on kunniallinen pakistanilainen tytär, mutta kodin ulkopuolella hän viettää tavallista norjalaisteinin arkea. Kavereiden kanssa hengaillaan, käydään bileissä – ja ihastutaan.

Nishan kaksi elämää törmäävät, kun isä (mm. Piin elämästä tuttu Adil Hussain) yllättää hänet poikaystävän kanssa. Isä kantaa huolta perheen kunniasta ja tekee dramaattisen päätöksen: Nisha lähetetään heti asumaan sukulaisten luo Pakistaniin, missä hän joutuu sopeutumaan vanhempiensa kulttuuriin itselleen täysin vieraassa maassa.

Mitä meistä puhutaan on palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Iram Haqin omiin kokemuksiin pohjautuva väkevä draama rohkeasta nuoresta naisesta, jonka on etsittävä oma polkunsa kahden kulttuurin välissä. Elokuva on ollut kotimaassaan yleisömenestys ja palkittu lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

Otteita elokuvan arvioista

”Säteilee aitoutta ja välittömyyttä” – Variety
”Loistava, vivahteikas elokuva” – Now Toronto
”Yhtä täynnä riemua, rakkautta ja inhimillisyyttä kuin hyytävää jännitystäkin” – The Film Corner
”Hienovaraisen tunteikas ja yllättävä joka käänteessä” – The Globe and Mail
”Provokatiivista ja latautunutta materiaalia käsitellään kypsästi ja itsevarmasti” – Screen International

Muualla verkossa:
facebook.com/hvavilfolksi/

Ilmoittautumisaika päättyy 31.8. klo 15.00 tai ilmaispaikkojen loputtua. Elokuvaan on Koulukinon tehtäväpaketti.

Näytös on täynnä! 

*********************************************************************

the_squarema 5.11. klo 18 Museo Militarian elokuvasali, Vanhankaupunginkatu 19
Ruben Östlund, The Square (Ruotsi 2017). 142 min, K/F12.

Christian on nykytaiteen museon arvostettu kuraattori, jolle työ on kaikki kaikessa. Hänen tuleva näyttelynsä ”The Square” on kantaaottava tilataideteos, jossa yleisö haastetaan auttamaan lähimmäistään. Mutta joskus on vaikea yltää omiin yleviin periaatteisiinsa: Christianin kännykkä varastetaan ja hänen oma tökerö käytöksensä johtaa nolojen tilanteiden kierteeseen. Samaan aikaan museon PR-toimisto on luonut tulevalle näyttelylle epätavallisen kampanjan, jonka synnyttämä kohu ajaa Christianin ja koko museon kriisin syövereihin. Ruotsalaisen Ruben Östlundin (Turisti, Play) ohjaama hersyvä satiiri voitti Cannesin Kultaisen palmun keväällä 2017. Elokuvaa tähdittävät tanskalainen Claes Bang, Elisabeth Moss (Mad Men, The Handmaid’s Tale) ja Dominic West (The Wire).

Muualla verkossa:
» IMDb – Internet Movie Database

Facebook: http://www.facebook.com/leffamaailma
Twitter & Instagram: @Leffamaailma

Ilmoittautumisaika päättyy 29.10. tai ilmaispaikkojen loputtua.

Näytös on miltei täynnä! Vapaana 2 paikkaa.

*********************************************************************

Stillfoto fra filmen Under Sandet/Land of Mines. Foto: Henrik Petitma 3.12. klo 18 Museo Militarian elokuvasali, Vanhankaupunginkatu 19
Martin Zandvliet, Land of Mine (Tanska 2016). 101 min, K/F16, English subtitles.

Tanskassa eletään kevättä 1945 ja sodan jälkeinen raivaus on vasta alussa. Joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan 2 miljoonaa maamiinaa, jotka Saksa on kylvänyt miehityksen aikana Tanskan maaperälle. Miinanpurkua johtaa kersantti Rasmussen, jolta ei saksalaispojille armoa heru. Miinanpurkajat ovat nuorukaisia, jotka ovat joutuneet elämänsä kovimman paikan eteen. Traagiset tapahtumat saavat lujan Rasmusseninkin katsomaan vihollista uusin silmin, mahdollisesti liian myöhään.

Tämä vaikuttava draamaelokuva voitti muun muassa Göteborgin elokuvajuhlien pääpalkinnon, ja se on kahminut niin kriitikkojen kuin Tanskan elokuva-akatemiankin palkintoja.

Ilmoittautumisaika päättyy 26.11. tai ilmaispaikkojen loputtua.

Näytöksessä jäljellä 30 paikkaa. 

*********************************************************************

2. Kavin koululaisnäytökset (ala- ja yläkoulu)

Näytöksissä on filmiajan glamouria. Elokuvat esitetään filmikeloilta, joten näytöksissä on noin 15 sekunnin mittaisia kelaustaukoja, joiden aikana filmiprojektoriin vaihdetaan uusi kela. Vaihdon aikana saliin ei sytytetä valoja. Kokemuksen mukaan tauot eivät häiritse katselua, kunhan koululaiset tietävät niistä etukäteen.

Näytösten jatkuvuuden ja yleisötavoitteen saavuttamiseksi pyydämme välittömästi peruutusta, mikäli ilmoittautunut ryhmä ei voikaan osallistua.

4.10. klo 9.00 – 10.10. Don Bluth, Maa aikojen alussa (USA 1988) Bio Rex Verkatehdas, Kavi, esitys 35 mm:n filmiltä, kolme 15 s:n mittaista filmin kelaustaukoa. Dubattu suomeksi. S. 69 min. 

Elokuvassa eletään dinosaurusten valtakauden reunalla: kykeneekö joukko vanhemmistaan eroon joutuneita pikkudinoja selviytymään erämaan halki viimeisille vehreille laitumille? Maailmankuulun animattori Don Bluthin elokuva ystävyydestä, rohkeudesta ja sinnikkyydestä vaarojen ja luonnonkatastrofin keskellä.

 • Lisäpotkua koulujen elokuvaviikkoon.
 • Sukellus elokuvahistoriaan.

Suositus: luokat 1.- 3 (4)

Järjestäjät Kino Tavast ry ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Näytös on täynnä!  

*********************************************************************

saksikäsi edward

15.11. klo 9.00 – 10.50 Saksikäsi Edward (USA 1990) Bio Rex Verkatehdas, Kavi, esitys 35 mm:n filmiltä, viisi 15 s:n mittaista filmin kelaustaukoa.

Satusetä Tim Burtonin eksentriset hahmot valloittavat sydämen. Saksikäsi Edwardin (Edward Scissorhands, 1990) nimihenkilö (Johnny Depp ensimmäisessä Burton-roolissaan) on lempeä, mutta yksinäinen olento, joka kelpaa esikaupungin asukkaiden puutarhuriksi ja kampaajaksi, mutta jää silti ulkopuoliseksi. Rakkauden kohdetta näyttelee Winona Ryder. Katso lisää.

Suositus: luokat 7.- 9

Järjestäjät Kino Tavast ry ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Näytös on melkein täynnä.

*********************************************************************

Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 24.8. Näytöksiin, jotka ovat ihan täynnä, ei voi ilmoittautua.  Seuraa mahdollisia peruutuksia. Lisänäytöksistä informoidaan erikseen. 

%d bloggers like this: