Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvakurssit, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Rec-elokuvaviikko

Rec-elokuvaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019 ikäryhmälle 9 – 13 -vuotiaat. Toinen Rec toteutui tänä vuonna kesäkuussa ja kolmas heinäkuussa.

Mitä Rec-viikolla tapahtuu?

Osallistujat saavat perehtyä elokuvan ja taidekasvatuksen ammattilaisten avulla elokuvan tekemisen vaiheisiin ja pääsevät toteuttamaan oman lyhytelokuvansa käsikirjoituksesta ensi-iltaan. Elokuva tehdään pienryhmässä, jossa jokaisella on oma tärkeä panoksensa. Omaa elokuvaa opitaan tekemään myös katsomalla elokuvaesimerkkejä.

Rec-viikko pyrkii omalta osaltaan tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harrastaa elokuvaa. Kino Tavast ry laati vuonna 2019 elokuvakasvatusraportin, jossa kartoitettiin elokuvakasvatuksen tilaa ja mahdollisuuksia Hämeenlinnassa. Rec edustaa raportissa kaavailtua pienin askelin etenemistä.

Tehtyjen elokuvien julkaiseminen

Jos kaikki tekijät ja huoltajat antavat kuvaus- ja julkaisuluvan, tehtyjä elokuvia voidaan julkaista Kino Tavast ry:n ja myös Arxin YouTube-kanavalla tai verkkosivuilla. Mikäli tekijäryhmä haluaa, se voi tänä vuonna (2020) osallistua elokuvallaan Kino Tavast ry:n järjestämään Hitusen hämyä -elokuvakilpailuun. Sen vuoksi elokuvat voidaan esittää julkisesti vasta kilpailun ratkettua.

Ohjaajat

Viikon vastuullisina pääohjaajina eri kerroilla ovat toimineet

  • taidekasvattaja, videotaiteilija Eira Enkvist
  • luokanopettaja Eero Kortelahti
  • media-assistentti Risto Huovinen
  • elokuvaaja Saija Mäki-Nevala
  • animaationtekijä, kuvataiteen opettaja Kaisa Lenkkeri

Täältä voit lukea lisää ohjaajista:

Saija

Saija IMDB:ssä
Saijan kotisivu
Elokuvauralla – Saija Mäki-Nevalan tarina Kihniötä Dokumenttikiltaan

Eero
Tuttu juttu – porukalla tekeminen kasvattaa yhteistyöhön
Ope tuutoroi, tubettaa ja tsemppaa

Eira
Eiran kotisivu
Eiran haastattelu Hämeen Sanomissa 23.1.2019

Kaisa

Kaisan kotisivu

Viikon järjestäjät ja tukijat

Rec-viikon järjestää Kino Tavast ry.  Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx ja Aimokoulu ovat olleet yhteistyökumppaneita kaikkien Rec-viikkojen järjestämisessä  milloin isommin, milloin pienemmin panoksin. Aluehallintovirasto on tukenut kahta viikkoa lasten ja nuorten harrastustoimintavaroistaan. Heinäkuun 2020 viikon järjestäminen ei olisi onnistunut ilman Rengon Säästöpankkisäätiön taloudellista tukea.

Rengon säätiön logoavi_logo-fi_FIarx_logo

KinoTavastLogo_turk_2019_4_vaaka

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: