Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvakurssit, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Rec-elokuvaviikko

Rec-elokuvaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019 ikäryhmälle 9 – 13 -vuotiaat. Toinen Rec toteutui seuraavana vuonna kesäkuussa ja kolmas jo heinäkuussa. Tänä vuonna toteutuu peruskurssin lisäksi  myös useana vuonna mukana olleiden jatkokurssi. Ensimmäistä kertaa tehdään elokuvaa myös talvella kirjoitetun käsikirjoituksen pohjalta.

Mitä Rec-viikolla tapahtuu?

Osallistujat saavat perehtyä elokuvan ja taidekasvatuksen ammattilaisten avulla elokuvan tekemisen vaiheisiin ja pääsevät toteuttamaan oman lyhytelokuvansa käsikirjoituksesta ensi-iltaan. Elokuva tehdään pienryhmässä, jossa jokaisella on oma tärkeä panoksensa. Omaa elokuvaa opitaan tekemään myös katsomalla elokuvaesimerkkejä.

Rec-viikko pyrkii omalta osaltaan tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harrastaa elokuvaa. Kino Tavast ry laati vuonna 2019 elokuvakasvatusraportin, jossa kartoitettiin elokuvakasvatuksen tilaa ja mahdollisuuksia Hämeenlinnassa. Rec edustaa raportissa kaavailtua pienin askelin etenemistä.

Tehtyjen elokuvien julkaiseminen

Jos kaikki tekijät ja huoltajat antavat kuvaus- ja julkaisuluvan, tehtyjä elokuvia voidaan julkaista Kino Tavast ry:n ja myös Arxin YouTube-kanavalla tai verkkosivuilla.

Ohjaajat

Viikon vastuullisina pääohjaajina eri kerroilla ovat toimineet

  • taidekasvattaja, videotaiteilija Eira Enkvist
  • luokanopettaja Eero Kortelahti
  • media-assistentti Risto Huovinen
  • elokuvaaja Saija Mäki-Nevala
  • animaationtekijä, kuvataiteen opettaja Kaisa Lenkkeri
  • indie-elokuvantekijä Jouni Uotinen

Täältä voit lukea lisää ohjaajista:

Saija

Saija IMDB:ssä
Saijan kotisivu
Elokuvauralla – Saija Mäki-Nevalan tarina Kihniötä Dokumenttikiltaan

Eero
Tuttu juttu – porukalla tekeminen kasvattaa yhteistyöhön
Ope tuutoroi, tubettaa ja tsemppaa

Eira
Eiran kotisivu
Eiran haastattelu Hämeen Sanomissa 23.1.2019

Kaisa

Kaisan kotisivu

Jouni

Sasu San productions

Viikon järjestäjät ja tukijat

Rec-viikon järjestää Kino Tavast ry.  Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx ja Aimokoulu ovat olleet yhteistyökumppaneita kaikkien Rec-viikkojen järjestämisessä milloin isommin, milloin pienemmin panoksin. Aluehallintovirasto on tukenut useiden viikkojen järjestämistä lasten ja nuorten harrastustoimintavaroistaan. Heinäkuun 2020 viikon järjestäminen ei olisi onnistunut ilman Rengon Säästöpankkisäätiön taloudellista tukea.

Rengon säätiön logoavi_logo-fi_FIarx_logoaimokoulu_logosininen_paino

KinoTavastLogo_turk_2019_4_vaaka

%d bloggaajaa tykkää tästä: