Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Rec-elokuvaviikko

Rec-elokuvaviikko järjestetään tänä vuonna Aimokoululla (Turuntie 33) kesäkuun toisella viikolla 8.-12.6.2020. Osallistujien toivotaan olevan 9 – 13-vuotiaita. Viikon perustiedot löydät blogiuutisestamme.

Mitä osallistujilta toivotaan?

REC2020-JulisteToivomme taitoa puhaltaa yhteen hiileen ja kuunnella toisten ideoita. Toivomme aloitteellisuutta ja luovaa kekseliäisyyttä. Toivomme kykyä toimia yhdessä sovitusti ja taitoa hymyillä. Sinä olet etsimämme osallistuja, tai vielä jopa paljon ainutlaatuisempi tiimin jäsen kuin osaamme kuvitellakaan.

Emme edellytä, että tiedät jotain elokuvaamisesta, sitähän tulet vasta oppimaan. Jos taas koet olevasi himoharrastaja ja ikäiseksesi kypsä taidoissasi, osaamisestasi on hyötyä muille. Voit ehkä toimia ohjaajien oikeana kätenä. Mietimme hyvät työskentelytiimit! Mukavaa on tiedossa!

Mitä Rec-viikolla tapahtuu?

Päivittäinen työskentelyaika on 5 tai 6 tuntia aikavälillä klo 9 – 15. Viikon aikana tutustut uusiin kasvoihin ja tapaat ehkä tuttuja. Tulet näkemään muutamia elokuvia ja valmistamaan kuuden hengen pienryhmässä itse ideoidun ja toteutetun lyhytelokuvan. Työ alkaa käsikirjoittamisesta ja päättyy elokuvan katsomiseen.

Viime vuonna järjestettiin vanhemmille ja muille kutsuvieraille näytös tehdyistä elokuvista, mutta tänä vuonna vanhemmat, sukulaiset ja kaverisi pääsevät katsomaan elokuvat vain netissä emmekä järjestä kutsuvierasnäytöstä. Minimoimme lähikontaktien määrää.

Osallistuminen lyhytelokuvakilpailuun

Mikäli tekijäryhmä haluaa, se voi osallistua elokuvallaan Kino Tavast ry:n järjestämään Hitusen hämyä -elokuvakilpailuun.

Ohjaajat

 

Viikon ohjaajina toimivat taidekasvattaja, videotaiteilija Eira Enkvist, luokanopettaja, Eero Kortelahti ja elokuvaaja Saija Mäki-Nevala.

Eerosta löydät videokuvaa täältä.

Eira ja Eero olivat ohjaajina jo viime vuonna. Saijan, joka kuvaa ammatikseen ja on käsikirjoittanut ja ohjannut yhden elokuvan, olemme saaneet nyt mukaan ensi kertaa. Hän on pitänyt Ortelan koulussa lyhyen elokuvakerhon ja toiminut nuorten kouluttajana aiemminkin.

Robotiikasta ja räppäämisestä kiinnostunut Eero on harrastanut elokuvaamista jo lapsuudessaan.  Kuvataiteen maisteriksi opiskelleessan hän teki päättötyönsä lasten elokuvaharrastuksesta.

Eira on työskennellyt pari vuotta Arxilla mediapainotteisena taidekasvattajana ja opiskellut työn ohessa kulttuurituottajaksi. Hän on myös kuva- ja videotaiteilija.

Täältä voit lukea lisää ohjaajista:

Saija:
Saija IMDB:ssä
Saijan kotisivu
Elokuvauralla – Saija Mäki-Nevalan tarina Kihniötä Dokumenttikiltaan

Eero
Tuttu juttu – porukalla tekeminen kasvattaa yhteistyöhön
Ope tuutoroi, tubettaa ja tsemppaa

Eira
Eiran kotisivu
Eiran haastattelu Hämeen Sanomissa 23.1.2019

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu (100 €) sisältää lämpimän aterian ja välipalan. Lasku toimitetaan kesäkuun alussa pääsääntöisesti sähköpostitse.

Ilmoittautuminen 1.6. mennessä

Rec-viikolle otetaan vain 18 osallistujaa. Nopeasti toimimalla varmistat paikkasi. Viikolle ilmoittaudutaan 1.6. mennessä verkkolomakkeella.

Päivitys: Rec-viikko 8.-12.6. on täynnä! Ilmoittautumislinkki on suljettu.

Voit jättää yhteystietosi tulevia Rec-viikkoja varten Ota yhteyttä-lomakkeella, jolloin voimme informoida suositusta tapahtumasta sinua jo ennakkoon!

Kutsukirje

Rec-viikolle pääsy vahvistetaan viimeistään 2. kesäkuuta. Huoltajan sähköpostiin toimitettavassa kutsukirjeessä kerrotaan tarkemmat tiedot päivittäisistä työskentelyajoista ja käytänteistä.

Rec-viikon hygieniakäytänteet

Toimimme Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten kesätoimintaa varten pian päivittämien ohjeiden mukaisesti huolehtien esimerkiksi riittävästä siivouksesta, käsienpesusta ja turvaetäisyyksistä.

Vakuutus

Järjestäjä vakuuttaa osallistujat tapaturman varalta. Vakuutus kattaa työskentelyajan lisäksi kotimatkat aamulla kotoa suoraan Aimokoululle ja iltapäivällä takaisin kotiin.

Peruutusoikeus

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymiseen asti voi ilmoittautumisen perua kustannuksitta. Kutsukirjeessä annamme lisätiedot myöhempien peruutusten ehdoista. Me järjestäjät varaamme myös oikeuden perua Rec-viikko tai siirtää järjestämisajankohtaa, mikäli epidemiatilanne estää leirin toteuttamisen. 

Viikon järjestäjät

Rec-viikon järjestävät Kino Tavast ry ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.

Kino Tavast ry:n vastuuhenkilö on Ulla Lappalainen. Ullaan saa yhteyden Ota yhteyttä -lomakkeella  tai sähköpostitse kinotavast AT gmail.com. Jos lähetät soittopyynnön, hän ottaa yhteyttä sinuun toivomanasi aikana (myös iltaisin).

%d bloggaajaa tykkää tästä: