KINO TAVAST RY - elokuvanystävien yhdistys Hämeenlinnassa

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakasvatus, elokuvayhteistyö

Kuukauden pohjoismaiset elokuvat syksyllä 2017

Kuukauden pohjoismaiset elokuvat esitetään maanantaisin Hämeenlinnan Kumppanuustalon auditoriossa, Kirjastokatu 1. Ensimmäisessä ilmaisnäytöksessä voi ostaa sarjalipun (10 €) loppukauden näytöksiin. Näytöskohtaiset liput 4 €. Lippuja saa ovelta 17.45 alkaen.

LouderThanBombs_isapoika4.9. klo 18 Joachim Trier, Louder than Bombs (2015), 1 h 49 min. Draama. Ilmaisnäytös.

Joachim Trierin Louder Than Bombsissa (Norja 2015) Isabelle Huppert esittää perheen äitiä, auto-onnettomuudessa kuollutta sotavalokuvaajaa, Isabelle Reedia. Vanhin poika Jonah (Jesse Eisenberg) on järjestämässä hänen kunniakseen näyttelyä ja palannut siksi kotiin New Yorkiin.

Jonah on vieraantunut isästään Genesta (Gabriel Byrne) ja sulkeutuneesta pikkuveljestään Conradista (Devin Druid), mutta on nyt pakotettu viettämään aikaa heidän kanssaan. Perheen kolme miestä tuntevat ja muistavat Isabellen hyvin eri tavalla. Lopulta Jonah löytää Isabellen kuvatiedostoista jotain, mikä muuttaa mielikuvaa äidistä pysyvästi.

 

Tanskalaissyntyistä Oslossa varttunutta Joachim Trieria on kehuttu ennen kaikkea henkilöohjauksesta. Hän on opiskellut Lontoon kansallisessa elokuva- ja tv-koulussa.

Louder Than Bombs sai Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2016 ja oli edellisenä vuonna ehdolla muun muassa Cannes´n  pääkilpasarjassa.

IMDB

Traileri

vakava_leikki_1

2.10. klo 18 Pernilla August, Vakava leikki (2016)  1 h 55 min), K12. Draama. Romantiikka.

Vakava leikki on intohimoinen rakkaustarina vaihtoehdoista, valinnoista ja päätösten seurauksista.

Tukholma 1900-luvun alussa. Arvid ja Lydia rakastuvat toisiinsa tulisesti. Heitä yhdistää unelma puhtaasta ja kesyttömästä rakkaudesta. Suuri rakkaus kuitenkin haihtuu, kun yhteiskunnan säännöt estävät paria solmimasta avioliittoa. Kymmenen vuotta myöhemmin Arvid ja Lydia ovat molemmat perheellisiä ja tahoillaan naimisissa. Parin kohdatessa uudelleen intohimo osoittautuu velvollisuuksia voimakkaammaksi ja Arvid ja Lydia aloittavat suhteen. Tällä vakavalla leikillä on arvaamattomia seurauksia kaikille osallisille.

Hjalmar Söderbergin klassikkoromaaniin perustuva katkeransuloinen rakkaustarina on koskettanut lukijoita jo yli vuosisadan ajan. Elokuvan on ohjannut näyttelijänäkin tunnettu Pernilla August ja sen rooleissa nähdään Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof sekä Michael Nyqvist. Käsikirjoituksen on kirjoittanut Oscar- ja Bafta-ehdokkaana ollut Lone Scherfig.

IMDB

Traileri 

Portrait_Mads_Mikkelsen_FG_Charlotte_Bruus

13.11. klo 18.00 Thomas Vinterberg, Jahti (2012), 1 h 55 min. K12. Draama.

Rankan avioeron läpikäyneellä 40-vuotiaalla Lucaksella (Mads Mikkelsen) alkaa olla elämän palaset pitkästä aikaa paikallaan: uusi tyttöystävä, uusi työ ja uudelleen rakennettu yhteys teini-ikäiseen poikaan Marcukseen.

Kaikki kuitenkin rikkoutuu. Siihen tarvitaan vain yksi pieni tarina, mitätön sattumalta kerrottu valhe, joka leviää yhteisössä kuin virus. Järkytys ja epäluulo pääsevät valloilleen, ja pieni yhteisö ajautuu kollektiivisen hysterian tilaan. Lucas joutuu käymään yhden miehen taisteluun kunniansa – ja elämänsä – puolesta.

Thomas Vinterbergin Jahti sai ensi-iltansa Cannes´n  elokuvajuhlien kilpasarjassa. Mads Mikkelsen palkiittiin roolistaan parhaan miespääosan Kultaisella palmulla.

IMDB

Traileri

LongSToryShortPhoto by Soren Kirkegaard kopio

 

11.12. 2017 klo 18.00 May el-Toukhy, Long Story Short (Lang historie kort) (Tanska 2015) 1 h 40 min. Tanskankielinen, englanninkielinen tekstitys, K7. Romanttinen komedia.

Long Story Short on romanttinen komedia joukosta ystävyksiä, jotka tapaavat toisiaan yhteisissä juhlissa, joiden välisenä aikana kaikkien sydämen asiat tuntuvat aina hieman muuttuvan. Viimeistään nelikymppisinä ihmiset alkavat etsiä epätoivon vimmalla ainoaa oikeaa, jonka kanssa hankkia lapsia ja viettää koko loppuelämä. Mutta aina sattuu yllätyksiä, tulee mutkia matkaan: ihmiset juhlivat ja ihastuvat, riitelevät ja menevät naimisiin, pettävät ja pettyvät, eroavat ja hankkivat lapsia…

Long Story Short tiivistää koko elämän hullunmyllyn puoleentoista tuntiin. Esikoisohjauksen pääosissa nähdään Tanskan taitavimpia  näyttelijöitä  ja ruotsalainen Ola Rapace. Tanskan elokuvakriitikkojen yhdistys  on palkinnut elokuvan Bodil-palkinnolla parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta naispääosasta.

IMDB

Traileri 

 

 

%d bloggers like this: