Toivottu Krzysztof Kieślowskin (1941-1996) väritrilogian veljeysosa Punainen (1994) nähdään ensi tiistaina Bio Marilynissä. Elokuvan toinen käsikirjoittaja Krzysztof Piesiewicz – toinen on ohjaaja  Kieślowski itse – sanoo Punaisen olevan itselleen läheisin kaikista kolmesta.  Hän kertoo, että Punaisessa tekijät yrittävät nähdä mitä tapahtuisi,  jos ihminen todella huomaisi toisen läsnäolon ja yrittäisi päästä yhteyteen toisen ihmisen kanssa. Piesiewiczin mielestä “seuraukset ovat kohtalokkaat, jos tekee vääryyttä jollekulle, haavoittaa hänen sieluaan. Mutta niin on myös silloin, kun ihmiset ohittavat toisensa koskaan kohtaamatta. ”

Elokuvan teema on edelleen mitä suurimmassa määrin ajankohtainen. Mitäpä muuta kaipaisimme ja tarvitsisimme enemmän kuin todellista yhteyttä toisiin ihmisiin! Elokuvan lopun osalta tekijöitä voi pitää jopa eräänlaisena selvänäkijänä, sillä lopputapahtumilla on mitä ilmeisin vertauskohta myös elokuvan valmistumisen ja ensi-illan väliin jääviin dramaattisiin tositapahtumiin.

Keskustelu elokuvasta sen päätyttyä Birgerissä, ellei muuta ilmoiteta. Tervetuloa jakamaan ajauksia.

(artikkelia muokattu 3.2.)