Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakeskustelut, elokuvakilpailut, elokuvakasvatus, elokuvakurssit, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Elokuvakasvatus

Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala seuraa taustalla Rec-ryhmänsä keskittynyttä työskentelyä. Kuvassa näkyy hänen lisäkseen vain kuvaajatyttö, jolla on tummat pitkät hiukset sekä kamera. Mäki-Nevala käyttää maskia koronasuositusten mukaisesti.

Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala (taustalla) opettaa kuvauskäyttäytymistä, merkkikieltä ja kuvaukseen keskittymistä.

Kino Tavastissa elokuvakasvatus kuuluu kaikenikäisille. Järjestämme elokuvanäytöksiä ja koulutusta sekä jaamme tietoa. Lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisille järjestetään kursseja.

Tavoitteiden saavuttamisessa auttaa yhteistyö muiden paikallisten ja valtakunnallisten elokuvakasvattajatahojen kanssa. 

Esimerkiksi Kino Tavastin Hämeenlinnaan jalkauttama lasten ja nuorten Dokkino – dokumenttielokuvatapahtuma päätyi Kulttuurikeskus Arxin siipien suojaan. Valveen elokuvakoulu Oulusta on käynyt meillä pitämässä yhden päivän mittaisia elokuvan mestarikursseja ennen kuin aloitimme Rec-viikkojen järjestämisen.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ilmaisia koululaisnäytöksiä on järjestetty usean vuoden ajan. Myös Walhallan pohjoismaisen sarjan näytöksiin koululaisryhmät pääsevät ilmaiseksi. 

Taiteiden perusopetusta antavan Aimokoulun ja Kulttuurikeskus Arxin kanssa on tuotettu jo neljä kertaa lasten ja nuorten Rec-elokuvaviikko. Nuorten Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailu järjestetään joka kolmas vuosi. 

Kulttuurikeskus Arxin Media-askissa julkaistaan syksyllä 2021 yläkoululaisten elokuvadiplomi, jota olemme olleet luomassa. Omilla sivuillamme puolestaan julkaistaan elokuvaan laajemmin tutustuttava elokuvamestarin diplomi.

Syksyllä alkaa ilmestyä Elokuvaposti kouluille -uutiskirje, jossa vinkkaamme ajankohtaisia elokuvakasvatusasioita ja tarjoamme opettajille elokuvadiplomiin liittyvää oheismateriaalia. 

Kokosimme vuonna 2018-2019 raportin elokuvakasvatuksen tilasta Suomessa ja Hämeenlinnassa. Pian on aika tarkastella muutosta ja asettaa uusia virstanpylväitä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: