Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakulttuuri, elokuvakasvatus, elokuvafestivaali, elokuvakilpailu, elokuvakurssit ja leirit, elokuvayhteistyö Hämeenlinnassa

Elokuvakasvatus

Kino Tavast järjestää elokuvanäytöksiä ja koulutusta lapsille ja nuorille sekä elokuvakursseja aikuisille. Teemme yhteistyötä muiden paikallisten ja valtakunnallisten elokuvakasvattajatahojen kanssa.

Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala neuvoo kirurginen maski kasvoillaan koronavuonna 2021 Rec-viikolle osallistunutta tyttöä kameran käytössä Aimokoululla
Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala neuvoo kameran käyttöä Rec-viikolla. Kuva © Laura Aro.

Olemme mukana Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvakasvatustyössä: järjestämme Kavin ilmaiset koululaisnäytökset ja aikuisille aluesarjan Hämeenlinnassa. Myös Walhallan pohjoismaisen sarjan näytöksiin koululaisryhmät pääsevät ilmaiseksi. Ohjelmistovalintamme, keskustelumme, opintopiirimme ja kurssimme mahdollistavat elokuvataiteen monipuolisen ja yhteisöllisen kohtaamisen kaikenikäisille.

Lyhytelokuvakilpailun (2020) julisteesta versio, jossa punaruutupaitainen tyttö kantaa kameran jalustaa olkapäällään kalliolla veden äärellä laskevan auringon heijastuessa keltaoranssina järven pintaan.
Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailu alle 30-vuotiaille 2017, 2020, 2023

Taiteiden perusopetusta antavan Aimokoulun ja Kulttuurikeskus Arxin kanssa olemme järjestäneet viisi kertaa lasten ja nuorten Rec-elokuvaviikon ja se on saanut jatkokseen myös RecPlus-kurssin.  Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailu järjestetään joka kolmas vuosi alle kolmekymppisille. 

Suunnittelimme Kulttuurikeskus Arxin Media-askissa julkaistun elokuvien katsomiseen kannustavan yläkoululaisten elokuvadiplomin. Diplomin suorittaneet saavat digitaalisen osaamismerkin. Omilla sivuillamme on julkaistu alkuvuodesta elokuvaan ja sen tekemiseen laajemmin tutustuttava Elokuvamestarin osaamismerkkitehtävistö.

Koulujen elokuvapostissa vinkkaamme eri asteiden opettajille ajankohtaisia elokuvakasvatuskuulumisia ja tarjoamme konkreettisia ideoita koulukiireen keskelle.

Vuonna 2018-2019 asiantuntijatiimimme kokosi raportin elokuvakasvatuksen tilasta Suomessa ja Hämeenlinnassa. Nyt alkaa jo olla aika asettaa uusia virstanpylväitä elokuvakasvatustyöhön.

Tutustu elokuvakasvatusaiheisiin blogiteksteihin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: