Joel Shumacherin elokuva Oppperan kummitus (2004) perustuu  Andrew Lloyd Webberin ja Charles Hartin  (1986) mainetta niittäneeseen musikaaliin, joka puolestaan syntyi   Gaston Leroux’n romaanin pohjalta. Oopperan kummitus päätyi valkokankaalle ensimmäisen kerran jo vuonna 1925 mykkäelokuvien aikaan ja on sen jälkeen filmattu kaikkiaan 4 kertaa, joista Shumacherin versio on viimeisin.

Oopperan kummitus on kolmiodraama, jossa oopperatalon kellareissa piilotteleva mystinen mies rakastuu pakkomielteenomaisesti sopraano Christineen. Pian paikalle ilmaantuu myös Christinen lapsuudenihastus, varakreivi Raoul.

Pääosissa Gerard Butler oopperan kummituksena, 18-vuotias Emmy Rossum Christine Daaéna ja Patrick Wilson Raoulina.

Elokuva on saanut merkinnän K12 ja se kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Elokuvan jälkeen halukkaat voivat jäädä elokuvasaliin keskustelemaan elokuvasta tai kuuntelemaan muiden puheenvuoroja. Keskustelua johdattelevat ja puheenvuoroja jakavat kinotavastilaiset. Tervetuloa!

IMDB