Hienoista lapsielokuvista, mukavasta yhdessäolosta ja yhdessä luomisesta syntyy Kinolauantai. Se on uusi kokeilu, johon kutsutaan sekä lapsi että vanhempi. Onko tämä teidän perheen juttu maaliskuussa?

Itse asiassa Kinolauantai haarautuu kahdeksi, kurssiksi ja näytöksiksi. Ensin on kuitenkin saatava kurssille osallistujat, jotta leffoja voisi tulla katsomaan enemmänkin väkeä kuin vain kurssille mahtuva määrä.

Kurssi järjestetään Vanajaveden opiston eli VOPin auditoriossa neljänä maaliskuun lauantaina klo 13 – 16. Kurssille voivat osallistua aikuinen ja lapsi -parit. Lasten toivottu ikähaarukka on 9 – 12 vuotta.

Aikuinen voi olla huoltaja, äiti, isä, isosisarus, täti, setä, kummi, mummi, vaari tai naapuri. Jos aikuista ei millään löydy esimerkiksi yksinhuoltajaperheistä, voi ottaa verkkolomakkeella yhteyttä yhdistykseemme mahdollisen aikuisavun löytämiseksi. Tällöin toivomme kurssimaksun kuitenkin löytyvän lapsen perheeltä myös vara-aikuiselle.

Kurssi on puolta halvempi kuin opiston tavanomaiset kurssit eli 25 €/osallistuja. Siihen hintaan näkee neljä elokuvaa isolta valkokankaalta uusitulla auditoriotekniikalla sekä oppii tutkimaan elokuvaa ja tekemään pienen elokuvan itse.

Kurssi on ehdottomasti laatuaikaa perheen kesken ja mahdollistaa myös uusien kontaktien synnyn sekä lasten että aikuisten kesken. Palkituissa kurssielokuvissa pääroolissa ovat lapset ja lasten maailma, arki ja mielikuvitus.

Kurssin vetäjänä toimii Rec-leiriltä ja Arxin taidekasvatushankkeesta tuttu taidekasvattaja-kuvataiteilija Eira Enkvist.

Pelkkiä elokuvia katsomaan tuleville ensimmäinen elokuva on ilmainen, muut maksavat 5 €, mikä kerätään tullessa ovella.   Ei ennakkoilmoittautumista. Paikkoja noin 180/näytös, joten katsojia mahtuu vaikka perhekunnittain ja suvuittain.  Ilmoitamme helmikuussa, mikäli näytökset eivät toteudu.

Tällaisella ohjelmistolla sukelletaan elokuvan kiinnostavaan maailmaan:

7.3. klo 13 – 14.30
Meikemine Clinckspoor, Cloudboy (Belgia, Ruotsi, Norja, Alankomaat 2017). 78 min. K7. Kaikille ilmainen.
14.3. klo 13 – 14.30
Klaus Härö, Näkymätön Elina (Suomi 2003). Kesto 77 min. S. Liput 5 € maksetaan ovella. Kurssilaisille ilmainen.
21.3. klo 13 – 14.30
Liisa Helminen, Pelikaanimies (Suomi 2004). 84 min. S. Liput 5 € maksetaan ovella. Kurssilaisille ilmainen.
28.3. klo 13 – 14.30
Simone von Dusseldorp, Hiiriä ja pöllöjä (Alankomaat 2016). Kesto 80 min. S. Liput 5€ maksetaan ovella. Kurssilaisille ilmainen.

Kinolauantai-kokeilun taustana on Rec-leiriläisten huoltajille viime kesänä tehty kysely, jonka perusteella kurssi on suunniteltu. Toivomme aikuistenkin heittäytyvän mukaan kokemaan ja oppimaan lapsiltaan – ja ennen kaikkea tekemään yhdessä. 

Kinolauantai on myös mediakasvatusta. Elokuvan ja kuvien kieliopin hallitseminen on mitä tarpeellisin taito yhä kuvallistuvammassa viestintämaailmassa. Kinolauantain järjestämisestä vastaavat Vanajaveden opisto, Kino Tavast ry ja Arx.

Ilmoittautumiset Vanajaveden opistoon 20.2. mennessä. Ilmoittaudu mahdollisimman pian. Paikkoja on rajallisesti.