Järjestämme lääninhallituksen puistossa Hämeenlinnan torin kupeessa (Hallituskatu 16) elokuvatapahtuman 19.-20.8. Esitämme elokuvat Soratie ja Nosferatu, joilla on ikäeroa 100 vuotta. Perjantaina esitetään Panah Panahin komediallinen draama Soratie, jota ei ole Hämeenlinnassa vielä nähty. Lauantaina puolestaan tunnelmoidaan pianotaiteilija Tuomas Nikkasen säestämänä satavuotiaan F. W. Murnaun Nosferatun parissa.

Hämärtyvän illan tunnelmallinen ulkoilmanäytös alkaa sekä perjantai- että lauantai-iltana klo 21.00. Esitystekniikasta huolehtii Pirkanmaan elokuvakeskuksen kiertueteatteri Filmipyörä.

Liput

Liput näytöksiin (Soratie 10 € ja Nosferatu 15 €) verkkokaupastamme tai näytöspäivänä käteisellä klo 20.30 alkaen.


Pe 19.8. Tunteita nostattava road movie

  • klo 20.55 Johdatus illan elokuvaan
  • klo 21.00 Panah Panahi, Soratie, Jaddeh Khaki/Hit the road (Iran 2022) K7. DCP. 
  • klo 22.35 Keskustelu elokuvasta 
Soratie-elokuvan partasuinen isä (Hassan Madjooni) ja nuorin poika (Rayan Sarlak) tuijottavat toisiaan. Kuva Cinema Mondo/Kinghill.
Panah Panahi, Soratie (2022)

Perhe matkaa vuoristomaisemissa. Ratin takana istuu pojista vanhempi vieressään kyyneleitä pidättävä äiti. Takapenkiltä tilanteita ohjailee isä jalka kipsissä. Pikkuveli työntää nokkansa joka paikkaan ja takakontissa nuutuu perheen koira. Matkan pää on tuntematon ja matkaa tehdään salapäin. Minne ollaan menossa ja miksi? Osaavien näyttelijöiden tulkitsema kuvaus perheen sisäisistä suhteista nyky-Iranin todellisuudessa. Hämeenlinnan ensiesitys. 


La 20.8. Selkäpiitä karmiva mykkäklassikko

  • klo 20.55 Johdatus illan elokuvaan
  • klo 21.00 Kinokonsertti: F.W. Murnau, Nosferatu (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (Saksa 1922, 94 min, K12) 2K DCP.  Säestys Tuomas Nikkanen, sähköpiano. 
  • klo 22.35 Keskustelu elokuvasta 
Nosferatun alkuperäinen elokuvajuliste, jossa rotat ja sammakot hyppivät Draculan jaloissa.
F.W. Murnau, Nosferatu (1922) Wikimedia Commons. Public Domain.

Bram Stokerin romaaniin Dracula perustuva tarina ei ole vuosien saatossa menettänyt tehoaan. Visuaalisesti lumovoimaista elokuvaa säestää Tuomas Nikkanen. Hän on hämeenlinnalainen palkittu pianotaiteilija ja säveltäjä sekä Iittalan musiikkijuhlien taiteellinen johtaja. Nikkanen tunnetaan voimakkaista ja uniikeista klassisen musiikin tulkinnoistaan. Elokuvat musiikkeineen – esikuvina varsinkin Morricone, Gershwin ja Herrmann – ovat yksi hänen tärkeimmistä inspiraationlähteistään.

Liput näytöksiin (Soratie 10 € ja Nosferatu 15 €) verkkokaupastamme tai näytöspäivänä käteisellä klo 20.30 alkaen.