Kino Tavast

Elokuvat, elokuvakulttuuri, elokuvakasvatus, elokuvafestivaali, elokuvakilpailu, elokuvakurssit ja leirit, elokuvayhteistyö Hämeenlinnassa

Koululaisnäytökset

Voit ilmoittaa ryhmäsi näytöksiin sivun alaosassa olevalla lomakkeella kunkin elokuvan kohdalla mainittuun päivämäärään mennessä. Tervetuloa pääsymaksuttomiin elokuviin syksyllä.


Kavin koululaisnäytökset – BioRexVerkatehdas, sali 4

ke 20.9. klo 9.00

Wolfgang Reitherman, John Lounsbery ja Art Stevens, Pelastuspartio Bernand and Bianca (USA 1977). K7. Kesto noin 1 h 25 minuuttia. Tekstitetty. Disney-yhtiö 100 vuotta. Filmi.

Kohderyhmä: Luokat 2 – 3 (lukutaitoiset)

Paikat: 49. Täynnä!

Ilmoittautuminen päättyy 10.9. tai paikkojen loputtua.

Margery Sharpin lastenkirjoihin perustuva elokuva kertoo kahden hiiren seikkailuista heidän yrittäessään pelastaa Penny-nimistä orpotyttöä ahneen Madame Meduusan, hänen häijyn apurinsa herra Nupin ja heidän henkivartija-alligaattoriensa Brutuksen ja Neron kynsistä. Hiiret saavat asiantuntevaa apua lentäjänasuiselta albatrossi Orvilta, Ruffe-kissalta, kokonaiselta suon eläinten armeijalta sekä urhealta Evinrude-sudenkorennolta, joka toimii moottorina. Monien jännittävien seikkailujen jälkeen pikku eläimet saavat yliotteen Madame Meduusasta ja tekevät tyhjäksi hänen yrityksensä saada käsiinsä Paholaissilmä-timantti.

ke 1.11. klo 9.00

Rob Reiner, Stand by me (USA 1986). K7. Kesto noin 1 h 35 min. Filmi.

Kohderyhmä: luokat 7 – 9

Paikat: 49

Ilmoittautuminen päättyy paikkojen loputtua.

Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva koskettava draama neljästä 12-vuotiaasta pojasta, jotka lähtevät kesällä 1959 vaellukselle metsään löytääkseen kadonneen pojan ruumiin. Matkan aikana pojat uskoutuvat toisilleen tietoisina siitä, että lapsuus on pian ohi. Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva elokuva on kertomus poikien välisestä ystävyydestä ja samalla heidän kasvutarinansa.

ke 15.11.klo 9.00

Rob Minkoff, Roger Allers, Leijonakuningas (USA 1996). K7. Kesto noin 1 h 35 min. Disney-yhtiö 100 vuotta.

Kohderyhmä: luokat 4 – 6

Paikat: 49. Täynnä!

Ilmoittautuminen päättyy 20.9. tai paikkojen loputtua.

Leijonakuningas oli ensimmäinen Walt Disney -studioiden luomus, jossa ei esiintynyt ainuttakaan ihmishahmoa. Kaikki ovat eläimiä, pääosassa leijonanpentu Simba, jonka huoleton pentuus päättyy, kun Scar-setä surmaa isän, Mufasan. Simba joutuu maanpakoon, mutta saa pian tovereita, pahkasika Pumban ja mangusti-apinoiden heimoon kuuluvan Timonin. Heiltä Simba oppii elämänfilosofiansa, jonka voinee tiivistää sanoihin ”elä päivä kerrallaan”. Aikaa kuluu ja Simba kasvaa – samalla hänen mielessään kasvaa myös Scar-sedän teko. Kaikki tämä on kuvattu äärimmäisen kauniisti ja teknisesti taitavasti. Elokuvan musiikki sai kaksi Oscaria.


Lokakuun elokuvat Linja-autoaseman kulttuuritilassa

Paikat 75

To 5.10. klo 9.00 Christian Leo, Pikku Zlatan ja lempparieno/Lill-Zlatan och morbror raring. S. Kesto 81 min. Tekstitetty suomeksi. Yhteistyössä Tavastsvenskar rf:n kanssa.

Luokat 0 – 4. Huom! Kieli ruotsi. Suomenkielinen tekstitys.

Ilmoittautuminen päättyy 20.9. tai paikkojen loputtua. Paikkoja jäljellä 39.

Ella pitää jalkapallosta. Hän pitää myös Tommysta, joka on hänen lempparieno ja ehdottomasti myös lemppari-ihminen. Ainoa, jonka kanssa hän sopii yhteen. He ovat samaa mieltä kaikesta. Ella, eli Pikku-Zlatan, järkkää itselleen unelmaviikon Tommyn luona, kun hänen vanhempansa ovat matkalla. Nyt he voivat keksiä kaikenlaista hauskaa kahdestaan! Unelmaviikko jää kuitenkin lyhyeksi, kun Steve, Tommyn uusi poikaystävä, ilmestyy ovelle. Mustasukkaisuus valtaa Ellan ja hän tekee kaikkensa päästäkseen eroon häiriköstä. Ella saa odottamatonta apua luokkakaveriltaan Otolta, joka toivoo, että hänkin jonain päivänä löytäisi ikioman bestiksen. Pikku-Zlatan ja lempparieno on ruotsalainen perhe-elokuva, joka perustuu Pija Lindenbaumin suosittuun lastenkirjaan, joka on suomeksi julkaistu nimellä Pikku-litti ja lempparieno.

Pe 6.10. klo 9.00 Lasse Hallström, Gilbert Grape (1993). K12. Kesto 118 min. Luokat 7 – 9. Ilmoittautuminen päättyy paikkojen loputtua. Paikkoja jäljellä 70.

Ma 9.10. klo 9.00 Liisa Helminen, Pelikaanimies (Suomi 2004). S. Kesto 1 h 30 min. S. Luokat 1-4. Paikkoja jäljellä 39.

Ti 10.10. klo 9.00 Pete Docter ja Ronnie Del Carmen, Inside Out – Mielen sopukoissa (2015). K7. 94 min. Luokat 1 – 8. Maailman mielenterveyspäivä. Paikkoja jäljellä 41.


Walhallan pohjoismainen sarja kouluryhmille (ilmaispaikkoja kaikkiin näytöksiin noin 25)

Koululaisryhmät pääsevät Walhallan pohjoismaisiin elokuviin pääsymaksutta. Näytökset järjestetään maanantaisin klo 18.00 Museo Militariassa (Vanhankaupunginkatu 19). Sarja sopii yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

2.10. Hlynur Pálmason, Godland – kutsumus (Islanti/Ranska/Ruotsi/Tanska 2022).138 min. K12.

13.11. Jeanette Nordahl, Wildland (Tanska 2020). 90 min. K12.

11.12. Björn Runge, Polta nämä kirjeet (Ruotsi 2022).120 min. K12.


Toive-elokuvat – toivo ryhmällesi omaa elokuvanäytöstä

Elokuvalisenssin piiriin kuuluvia toive-elokuvia voidaan esittää ennen syyslomaa 12. ja 13.10. tai syysloman jälkeen 23.- 26.10. ainakin aamuisin klo 9.00. Varauksia voi jättää sähköpostitse.


Elokuvadiplomielokuvat

Elokuvadiplomiin eli digitaaliseen osaamismerkkiin liittyviä ja muita oppimiseen sopivia näytöksiä voi kysellä omalle luokalle Kino Tavastilta lokakuun aikana sekä Hämeenlinnan pääkirjastosta ja Kalvolan, Lammin ja Tuuloksen kirjastoista, joihin on hankittu ulkomaisten elokuvien elokuvalisenssi. Pääkirjastolla on esitysoikeus myös moniin Chaplin-elokuviin.


Edullisesti elokuviin

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin aluesarjanäytöksiin lippu maksaa vain 6 €. Nuorisolle sopivia elokuvia löytyy useita. Verkkokaupastamme tai Elokuvat-sivultamme löytyy päivitetty ohjelmisto pääpiirteissään.


Tiedotteet

Kouluille lähetetään tiedot näytöksistä (Koulujen elokuvaposti) rehtorien välityksellä tai Kulttuurikeskus Arxin uutiskirjeen mukana lukukausien alkupuolella, jolloin näytöspaikat jaetaan halukkaille varausjärjestyksessä. Opettajat voivat seurata Kino Tavastin blogia ja tätä Koululaisnäytökset-sivua tai ilmoittautua Koulujen elokuvapostin tilaajaksi.


Ilmoittautumiset

Varaa elokuva ryhmällesi alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Varauksen jälkeen saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos viestiämme ei kuulu parin päivän kuluessa, ota yhteyttä yhteystietolomakkeella, sähköpostitse tai puh. 050 363 22 88.

Jos haluamaasi elokuvaa ei enää näy valikossa, voit ilmoittautua varalle yhteystietolomakkeella. Olemme varannaisiin yhteydessä ja sovittelemme mahtumisia parhaan kykymme mukaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: