KINO TAVAST RY - elokuvanystävien yhdistys Hämeenlinnassa

Elokuvat, elokuvakerhot, elokuvakasvatus, elokuvayhteistyö, elokuvafestivaali

Kuukauden pohjoismainen

Kuukauden pohjoismainen -elokuvasarjassa esitetään ajankohtaisia pohjoismaisia elokuvia. Tänä vuonna on mukana myös Ingmar Bergmanin elokuvia aiemmilta vuosikymmeniltä Bergmanin 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Kuukauden pohjoismainen elokuva helpottaa pohjoismaisten elokuvien löytämistä teattereiden ohjelmistosta ja sen myötä yleisö saa myös mahdollisuuden nähdä elokuvia, joita ei muuten esitettäisi.

Koululaisryhmät pääsevät elokuviin ilmaiseksi. Sarjan järjestävät Walhalla, Svenska nu, Pohjola-Norden, Pohjoismainen kulttuuripiste, Tanskan suurlähetystö ja Kino Tavast ry.

Kevään 2018 näytökset

Mukana on 9 esityspaikkakuntaa. Hämeenlinna aloitti näytökset syksyllä 2016.  Muut esityspaikkakunnat ovat Espoo, Hämeenlinna, Joensuu, Kuopio, Oulu, Tampere, Tornio-Haaparanta, Turku ja Vaasa.

Yhteistyössä mukana:

Hanasaaren kulttuurikeskus/Hanaholmens kulturcentrum, Svenska nu Museo Militaria/Kino Tavast ry, Elokuvateatterikeskus Tapio/ Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry & Pohjola-Norden, Kino Kuvakukko/ ISAK ry,
Studio/Oulun elokuvakeskus, Arthouse Cinema Niagara/Pirkanmaan elokuvakeskus
Aineen taidemuseo/Pohjola-Norden, Logomo Move 2 -sali/ Varsinais-Suomen elokuvakeskus, Kino Ritz, Kulturskafferiet & Elokuvakeskus Botnia

Walhalla

%d bloggers like this: