Suomalainen animaatio 100 vuotta

Animaatioluento elokuvanäyttein Kumppanuustalon auditoriossa (Kirjastokatu 1, Hämeenlinna) ti 25.11. klo 18.15. Kahvio auki alakerrassa klo 17.45 alkaen.

Tervetuloa tutustumaan animaatioiden monimuotoiseen maailmaan! Ainutlaatuinen tilaisuus juhlistaa suomalaisen animaation 100-vuotista historiaa ja tutustua Aalto-yliopiston animaatiotutkija Tuula Leinosen johdolla  suomalaisen animaation vaiheisiin. Luennolla nähdään myös elokuvanäytteitä.

Tuula Leinonen on perehtynyt kotimaiseen animaatioon monipuolisesti paitsi tutkijana myös elokuvatuottajana, piirrosanimaatio-ohjaajana ja animaattorina. Hän on myös opettaja ja tietokirjailija. Lokakuussa ilmestyi hänen teoksensa Suomalainen animaatio 100 vuotta, jota voi myös ostaa tilaisuudessa.

Kukapa elokuvaihminen ei laittaisi tapahtumaa kalenteriinsa! (Samalla pääsee näkemään myös Kumppanuustalon, jolla on pitkät perinteet muun muassa ortodoksisena kirkkona, kirjastona ja kesäyliopistona.)

Luento on lokakuun lopussa rekisteröidyn Kino Tavast -yhdistyksen ensimmäinen oma tapahtuma. Järjestelyjä ovat tukeneet Hämeenlinnan kaupunki ja Kumppanuustalon väki.

hdlogo.sibelius