Kahden viikon päästä tiistaina klo 18.00 alkavat audiovisuaalisen arkiston filmikelat pyöriä taas Hämeenlinnassa Bio Rexissä kuten tavallisestikin kevätkaudella. 35mm:n filmien lisäksi nähdään yksi kotimainen digitoitu elokuva: Risto Jarvan Mies joka ei osannut sanoa ei, jossa juuri Jussi-palkittu Antti Litja näyttelee pääroolia.

Tällä kaudella ohjelmistossa on elokuvia eri genreistä animaatiosta scifiin ja historiallisista seikkailuista komedioihin ja mykkäelokuviin. Valkokankaalla loistavat niin Oskar-palkitun Henkien kätkemä-animaation hahmot kuin Marilyn Monroe Piukoissa paikoissa Jack Lemmonin ja Tony Curtisin kanssa tai  hurmaavat iäkkäät näyttelijättäret Bette Davis ja Lillian Gish Elokuun valaissa.

Elokuvafriikkien ehdoton tähtihetki on päästä näkemään kuvauksellisia yksityiskohtia vilisevä Panssarilaiva Potemkin, jonka porraskohtausta on siteerattu lukuisia kertoja muissa myöhemmin valmistuneissa elokuvissa.

Lipunmyynti Bio Rexissä alkaa 3.2. Valtiontalouden säästösyistä olemme siirtyneet yhtenäiseen lippukäytäntöön (liput 5 € ja alle 12-vuotiailta 3 €) ja lopettaneet kokonaan kausikorttien myynnin. Päätöstä mietittiin kauan, mutta tällaiseen ratkaisuun päädyttiin. Toivomme, että kaikki vanhat kausikorttiasiakkaat sekä lukuisat uudet katsojat kuitenkin löytävät tiensä katsomoihin. On edelleen suositeltavaa ostaa samalla kertaa liput kaikkiin esityksiin, niin ei joudu niitä joka kerta jonottamaan.

Tässä kevään ohjelmisto lyhykäisyydessään. Palaamme pian yksityiskohtaisempiin elokuvaesittelyihin.

17.2. Mies joka ei osannut sanoa ei. Suomi 1975. Ohjaus Risto Jarva. (K12)

 3.3. Henkien kätkemä. Japani 2001. Ohjaus Hayao Miyazaki. ( K7)

17.3. Viimeinen mohikaani. USA 1992. Michael Mann. (K15)

31.3. Panssarilaiva Potemkin. NL 1925. Ohjaus Sergei Eisenstein. (K11)

14.4. Piukat paikat. USA 1959. Ohjaus Billy  Wilder. (S)

28.4. Elokuun valaat. USA 1987  Linsay Anderson. (S)

12.5. Alien 3. USA 1992. David Fincher. (K16)