Järjestyksessä toinen Katso kuvan taa -elokuvapäivä järjestetään huhtikuussa. Torstaina 23.4. esitetään Bio Rexissä klo 9.00 alkaen tanskalaisen Birger Larssenin lastenelokuva Superbroidi.

Näytökseen voivat ilmoittautua Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alakoulujen 3. – 6.-luokkalaiset opettajineen ja avustajineen. Näytöksestä on informoitu kouluja sähköpostitse, mutta ilmoittautua voi myös verkkosivujen kautta allaolevaa lomaketta käyttäen. Katsomoon mahtuu noin 250 henkeä.

Katso kuvan taa -elokuvapäivä tarjoaa lapsille laadukkaan elokuvan katsottavaksi ja antaa opettajille mahdollisuuden yhteisen katselukokemuksen jälkeen työskennellä koulussa elokuvatehtävien tai elokuvaamisen parissa loppupäivän ajan. Tehtävät voivat liittyä joko elokuvan tarinaan tai esimerkiksi kuvakerrontaan.

Ilmoittautumisaika alkaa ma 23.3. ja päättyy pe 27.3. klo 12.00. Ilmoittautuneet saavat perjantain jälkeen vahvistusviestin ja ideoita elokuvan työstämiseen koulussa.

Katso kuvan taa -elokuvapäivän järjestämistä tukevat Hämeenlinnan kaupunki, Taiteen edistämiskeskus sekä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.