Kevään 2016 Kavin aluesarjaelokuvien tarkat esittelyt löytyvät nyt täältä linkin takaa. Oopperan kummituksesta ei valitettavasti ole yksityiskohtaista esittelyä toistaiseksi. Alla lyhyt kuvakatsaus elokuvista.

9.2. Krzysztof Kieslowski, Kolem väriä: Punainen (1994) Kuva©Kavi
9.2. Krzysztof Kieslowski, Kolme väriä: Punainen (1994) K12.Kuva©Kavi
Kuva©Kavi
5.4. Risto Jarva, Jäniksen vuosi (1977) K7. Kuva©Kavi
Kuva©Kavi
19.4. Werner Herzog, Aguirre – jumalan viha (1972) K16. Kuva©Kavi
Kuva©Kavi
26.1. Jacques Tati, Riemuloma Rivieralla (1953) S. Kuva©Kavi
Kuva©Kavi
8.3. Akira Kurozava, Yojimbo – Onnensoturi (1961) K16. Kuva©Kavi
Sofia Coppola, Lost in Translation (2003) Kuva©Kavi
23.2. Sofia Coppola, Lost in Translation K12 (2003) Kuva©Kavi
Kuva©Kavi
22.3. Joel Schumacher, Oopperan kummitus (2004) K12. Kuva©Kavi

Kevään ohjelmistossa on elokuvia noin 50 vuoden ajalta, 1950-luvulta 2000-luvulle. Hämeenlinnan luontovuoden teemaan sopii kotimaisena nähtävä Arto Paasilinnan romaaniin Jäniksen vuosi pohjautuva luontoelokuva. Risto Jarvan ohjaama komedia on edelleenkin yllättävän ajankohtainen.

Lisäksi nähdään amerikkalaisia, eurooppalaisia ja yksi japanilainen tuotanto. Akira Kurozawalta onkin jo aiemmin esitetty sarjassamme Seitsemän samuraita, Kätketty linnake ja Köyhän pikajuna. Onnensoturi täydentää valikoimaa. Jacques Tatin maineikkaasta tuotannosta  on nyt esillä aluesarjan ensimmäinen taidonnäyte, varsinainen huumoripommi Riemuloma Rivieralla.          .

Ohjelmistoon saatiin myös yleisön toivoma musikaali Oopperan kummitus, Kieslowskin syksyllä nähtyyn Siniseen jatko-osa Punainen ja Werner Herzogin Aguirre – jumalan viha. Ohjelmistossa on niin musiikkia, huumoria, ihmissuhteita kuin seikkailuakin, siis jokaiselle jotakin. Liput ovat jo myynnissä Bio Marilynissä, jossa aluesarja siis esitetään. Lippujen saanti kannattaa varmistaa hankkimalla ne hyvissä ajoin, vaikkapa kerralla kaikkiin esityksiin. Liput maksavat 5€/esitys. Alle 12-vuotiaat 3€ (lähinnä Riemuloma Rivieralle). Tervetuloa nauttimaan elokuvista, yhteisöllisestä katselukokemuksesta ja elokuvien jälkeen järjestettävistä keskusteluista!