Järjestämme kansainvälisenä lyhytelokuvapäivänä kolmen lyhytelokuvakoosteen näytökset Kumppanuustalolla. Näytöksiin pääsee sisälle kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua. Esitettäväksi on valikoitunut jouluteemaista ja komediaa sekä festivaaleilla menestynyttä elokuvaa. Poiketa voi yhteen näytökseen tai katsoa kaikki putkeen. Lämpimästi tervetuloa piristämään vuoden pimeintä päivää ja joulunalusviikkoa moneen muuntuvilla lyhytelokuvilla. Mikään ei maksa mitään. Pistäydy ja katso yksi tai useampia näytöksiä. Järjestä itsellesi hetken hengähdystauko vaikka jouluostosten lomassa.

Klo 17.00 Jouluhali, 35 min (K12)
Vertaisapua erilaisiin joulun alla esiintyviin tuntoihin: suklaaähkyyn, kulutushysteriaan, räntäsateiseen joulukatumelankoliaan ja kynttilöiden sytyttämiseen molemmista päistä.

Sisälle pääsy klo 16.50 – 17.00

Klo 18.00 Kotimainen komediakimara, 44 min (K7)
Komediallisia lyhytelokuvia viime vuosilta.

Sisälle pääsy klo 17.50 – 18.00

Klo 19.00 Rajanylityksiä, 58 min (K12)
Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla menestyneitä elokuvia, joissa aiheena erilaiset rajanylitykset – joko maantieteelliset tai mielensisäiset.

Sisälle pääsy klo 18.50 – 19.00

Koosteiden sisältö

Jouluhali

1. Teemu Keisteri – One Man and Cross-Country Skiing, 2013, 06:28

Mies hiihtää mäen päälle ja laskee sen alas. Ohjaus ja käsikirjoitus: Teemu Keisteri

2. Nina Lassila – Woman, 2009, 01:00

Aidon naisen julistus. Teos näyttää päähenkilön pyrkimyksen olla perkeleen aito nainen maailman kauneimmassa kaupungissa, Pariisissa. Ohjaus ja käsikirjoitus: Nina Lassila

3. Azar Saiyar – Primus Tempus, 2014, 05:16

Televisiomainosten uudelleen järjestellyt palaset synnyttävät alkuperäisestä mainosmateriaalista erillisen illuusion. Kuvien lumoavuus ja vetovoimaisuus on edelleen läsnä – mutta ilman suoraa yhteyttä tuotteeseen. Kuvien tulkinta-avaruus hämärtyy, laajenee ja hämmentää. Ohjaus ja käsikirjoitus: Azar Saiyar

4. Liisa Lounila – Play>>, 2003, 05:47

Filmi on kuvattu itserakennetulla neulanreikäkameralla, joka ottaa yhtä aikaa 528 kuvaa. Kun kuvat näytetään peräkkäin, tuntuu siltä kuin liikuttaisiin paikalleen jähmettyneen kohteen ympäri. Time slice -tekniikka erottaa liikkeen ja ajan toisistaan. Näemme ihmisiä bileissä. Ohjaus ja käsikirjoitus: Liisa Lounila

5. Niina Suominen – Breaking Up Is Hard to Do, 2015, 08:37

Teos tarpeettomien esineiden tuhoutumisesta. Ohjaus ja käsikirjoitus: Niina Suominen

6. Maria Duncker – Torres, 2005, 1:35

Uhoa, viiniä ja väkivaltaa. Ohjaus ja käsikirjoitus: Maria Duncker

7. Samuli Alapuranen – Silmukka, 2002, 3:05

Kalvakka dokumentti tavaratalojen jouluikkunoiden mekaanisista eläimistä. Ohjaus ja käsikirjoitus: Samuli Alapuranen

8. Pasi ”Sleeping” Myllymäki – Fire of Life, 1979, 01:39

Peilin avulla toteutettu stop motion -elokuva esittää elämän kuluttavana piirileikkinä. Kynttilää poltetaan molemmista päistä kiihtyvään tahtiin. Ohjaus ja käsikirjoitus: Pasi “Sleeping” Myllymäki

Komediakimara

Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia 9 min
Ohjaus: Miia Tervo
Viikonloppuisä haluaa osoittaa tyttärelleen rakkauttaan viemällä tämän autopesuun, mutta joutuukin kauppaan loputtoman pitkälle terveyssidehyllylle.

Lasikatto 9 min
Ohjaus: Iris Olsson
Sari, 40 vetää aamupalaveria monikansallisen firman johtoryhmälle. Tänään selviää, saako Sari hänen kollegansa pestin Tukholman toimistosta. Sari haluaa ylennyksen ja tekee hartiavoimin töitä mutta tänään mikään ei näytä menevän suunnitelmien mukaan. Matkallaan ylöspäin Sari törmää näkymättömään, mutta todelliseen haasteeseen

Halko 7 min
Ohjaus: Teemu Nikki
Ohjaaja haluaa elokuvaansa paljasta pintaa, mutta näyttelijällä on liikaa annettavaa.

Todella kiihottavaa 9 min
Ohjaus: Kimmo Taavila
Tilitoimisto muuttaa, ja sen suvereeni johtaja luotsaa porukoitaan menestyksekkäästi.

Fantasia 10 min
Ohjaus: Teemu Nikki
Maalaispoika haluaa vaihtaa perunat johonkin eksoottisempaan.

Rajanylityksiä

1. Kuuntele / Listen, 2014, 13 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Rungano Nyoni & Hamy Ramezan
Maahanmuuttajan yritys tehdä valitus tanskalaisella poliisiasemalla saa erikoisia piirteitä, kun paikalle tuotu tulkki ei halua kertoa kaikkia naisen kertomia asioita.

2. BabyBox, 2014, 9 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Katariina Lillqvist
Nuori katusoittaja Baro lapsineen taistelee ohikulkijoiden suosiosta vanhan kaupungin tulennielijöiden, kerjäläisten ja kaupustelijoiden seassa.

3. Tuolla puolen / Reunion, 2015, 15 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Janne Reinikainen & Iddo Soskolne
Tuolla puolen kertoo 12-vuotiaasta Anjasta, joka saattaa kotikaupunkinsa kuolleita tuonpuoleiseen lohduttaen heitä samalla hymyllään ja lempimusiikillaan. Eniten Anja odottaa kuitenkin sitä päivää, jolloin hänen veljensä kuolee, ja he voivat vihdoin kohdata.

4. Material Conditions of Inner Spaces, 2014, 15 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Erkka Nissinen
Kolme miestä yrittää muuttaa aineellisia olosuhteita sosiaalisten aktioiden kautta. Absurdin slapstick-musikaalin päähenkilöt ovat löytöretkellä omaan sisimpäänsä.

5. Barbieworld Experience Part I, 2014, 3 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Dave Berg
Tiivis, öinen tunnelma täyttää linnamaisen sisätilan. Tuolit lentävät pyörteissä, tapahtuu yllättäviä ja unenkaltaisia asioita. Maailma on kallellaan, hetken ajasta irrallaan. Alkaa matka kohti jotain yllättävää.

6. The Wapiti, 2014, 3 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Anssi Kasitonni
Opetuselokuva, joka on uudelleenlavastus valtavirrasta poikkeavan hirven elämästä.