Hämeenlinnassa toimi 1960-luvun alussa teinien elokuvakerho, jonka toimintaidea on varsin lähellä nykyistenkin elokuvakerhojen toimintaa. Teinien elokuvakerhossa sai katsoa lukukausittain kuusi vanhaa elokuvaa jäsenmaksua vastaan. Syksyllä 1961 ohjelmisto oli seuraava:

  • Chaplin, kolme pienoiselokuvaa: Kulkuri, Ilta ulkona, Hoito
  • Fellini, Tie
  • Mackendrick, Menestymisen huumaa
  • Renoir, Suuri Illusio
  • Laughton, Räsynukke
  • Sica, Milanon ihme

Näytökset järjestettiin klo 15.30 elokuvateatteri Satulinnassa lokakuusta joulukuuhun kahden viikon välein. Lukuvuosittain järjestettiin myös pari keskustelutilaisuutta filmeistä ja elokuvasta taidemuotona.

Kerhon tavoitteena oli tutustuttaa hyviin vähintään viisi vuotta vanhoihin elokuviin, koska uudet olivat tuttuja eikä niitä viitsinyt katsoa monta kertaa. Osa katsojista oli ollut esitysfilmien teatterikierroksen aikaan liian nuoria niitä katsomaan. Kerholaiset saivat myös Elokuvakerhojen liiton Projektio-lehden. Teinien elokuvakerhoon osallistuneita henkilöitä on mukana vielä Kino Tavast ry:nkin toiminnassa.