Ala- ja yläkouluille kohdennettuun Dokkino-elokuvanäytökseen voi jo ilmoittautua. Euroopan suurin lasten ja nuorten dokumenttielokuvafestivaali saapuu tänäkin syksynä Hämeenlinnaan. Näytökset järjestetään Kino Tavast ry:n ja Arxin yhteistyönä Bio Rexissä Koulujen elokuvaviikolla ti 3.10.

Alakoulunäytös kestää 82 minuuttia ja yläkoulunäytös 73 minuuttia. Näytösajat ovat seuraavat:

9.15 – 10.40 (alakoulu, 250 paikkaa)

11.30 – 12.55 (alakoulu, 250 paikkaa)

13.15 – 14.40 (yläkoulu, 250 paikkaa)

Tämän vuoden Dokkino-teema on Toiset todellisuudet, joka johdattaa katsojat tutustumaan erilaisiin kokemisen ja elämisen tapoihin, joita voi kohdata fyysisessä, mielen sisäisessä tai virtuaalisessa maailmassa.

Lyhytdokumenteissa käsitellään etenkin sosiaalista mediaa ja pelaamista, mutta katsojat pääsevät myös syventymään muun muassa elämään autismin ja Alzheimerin taudin kanssa.

Jo 15. kertaa järjestettävän tapahtumakokonaisuuden opetusmateriaali on tarjolla ensimmäistä kertaa mobiilisti. Uudistus haastaa ja aktivoi koululaisia tarjoamalla uusia itsenäisen tekemisen sekä yhteistyön muotoja. Dokkino painottaa materiaaliensa avulla empatiakasvatuksen merkitystä.

Tässä lyhyet esittelyt elokuviin:

Dokkino-elokuvat 2017

Ilmoittautumiseen tästä.