Tänä syksynä 335 ilmaispaikkaa koululaisryhmille elokuviin, joita he eivät välttämättä muuten näkisi Hämeenlinnassa.

Kouluohjelmiston elokuvien vahvoja teemoja ovat rohkeus, ystävyys, rakkaus, erilaisuuden kohtaaminen ja kulttuurinen monimuotoisuus. Rajat, rajakohdat, rajojen ylittäminen ja kasvaminen ovat monipuolisesti läsnä.  Taustalla myllertävät yhteiskunnalliset ja historialliset ilmiöt kuten maahanmuutto, sodasta toipuminen tai luonnonkatastrofit, mutta silti toivo elää vaikeissakin tilanteissa ja selviytymisen avaimia löytyy.

Näytösten taustavoimina toimivat yhdistyksemme Kino Tavast ry, Kansallisen audiovisuaalinen instituutti sekä Walhalla, Svenska nu, Pohjola-Norden ja Pohjoismainen Kulttuuripiste.  Kino Tavast ry:n toimii näytösten paikallisjärjestäjänä, organisoijana, tiedottajana ja omalta osaltaan myös suunnittelijana.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti kustantaa elokuvakasvatukselliset ja elokuvahistorialliset näytökset ala- ja yläkoululaisille. Koulujen elokuvaviikolla 4.10. nähdään mestarianimaattori Don Bluthin Maa aikojen alussa (1988) ja 15.11. Tim Burtonin Saksikäsi Edward (1990) Bio Rexissä.

Kuukauden pohjoismaisen sarjan näytöspaikoista puolet varataan koululaisryhmille. Taloudellista vastuuta kantavat valtakunnallinen taho ohjelmistokustannuksista ja paikallinen taho tilakustannuksista. Sarjan ohjelmistossa ovat tällä kertaa kiitetyt ja palkitut elokuvat Victor Ericssonin Mansikkamaa (Ruotsi 2017), Iram Haqin Mitä meistä puhutaan (2018), Rüben Östlundin The Square (2017) ja Martin Zandvlietin Land on Mine (2016). Mansikkamaa ja Mitä meistä puhutaan ovat myös hämeenlinnalaisia ensi-iltoja ja niihin on olemassa valmiit Koulukinon opetuspaketit.

Ilmoittautuminen näytöksiin alkaa perjantaina 24.8. Mahdollisista lisänäytöksistä informoidaan erikseen.

Huom! Korjattu 24.8. päivämäärä Tim Burtonin Saksikäsi Edwardista (15.10. >15.11.)