Hämeenlinnalaiset pääsevät tänä syksynä ensimmäistä kertaa osallisiksi Puolan elokuvaviikon näytöksistä. Täällä nähdään  25. lokakuuta Pjotr Domalewskin kotimaassaan palkittu Silent NIght/Cicha noc (2017), joka kuuluu elokuvaviikon viralliseen ohjelmaan.  Seuraavana päivänä Bio Rex esittää  Ida -elokuvallaan maineeseen nousseen Pawel Pawlikovskin uutuuden Cold War/ZimnaWojna (2018).

Avajaisnäytöksestä vastaa Kino Tavast ry Museo Militarian elokuvasalissa ja jälkimmäisestä elokuvateatteri Bio Rex. Cold War tulee sattumoisin Bio Rexiin samaan aikaan heidän omia kanaviaan pitkin. Kyseessä on Suomen ensi-ilta elokuvateattereissa.

Puola on ollut ja on edelleen merkittävä eurooppalainen elokuvamaa, vaikka Suomessa puolalaista elokuvaa nähdään vain harvoin elokuvateattereissa. Puolan elokuvaviikon järjestävät Suomi – Puola Yhdistysten Liitto ja Puolan Helsingin suurlähetystö.