Vuonna 2018 teimme uusia päänavauksia: Vuoden lopussa järjestettiin ensimmäinen Tavast Video Art- tapahtuma, jossa esiteltiin nykyisten ja entisten hämeenlinnalaisten tekijöiden videotaidetta. Aloitimme myös Puolan elokuvaviikon paikallisjärjestäjänä  ja osallistuimme Taiteiden yöhön. Ensimmäisen nuorten  elokuvakilpailun palkinnot jaettiin Hitusen hämyä -festivaalilla, jossa oli ohjelmaa myös Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlavuoteen liittyen.

Näytöksissä on ollut katsojia keskimäärin 51. Kiitämme katsojia aktiivisuudesta. Kiitämme myös yhteistyökumppaneitamme ja toimintamme tukijoita, joiden panos on ollut merkittävä.

Vuoden aikana olemme järjestäneet sekä yhteistyökumppaneiden kanssa että itsenäisesti yhteensä 49 elokuvanäytöstä. Esitimme myös muutamia ensi-iltaelokuvia, jotka olisivat muuten jääneet näkemättä Hämeenlinnassa. Elokuvakritiikkejämme on edelleen julkaistu sekä verkkosivuillamme että Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa.

Noin 37 prosenttia näytöksistä on suuntautunut lapsille tai nuorille ja 67 prosenttia aikuisille. Kavin aluesarjan ja Kuukauden pohjoismaisen sarjan osuus katsojista on 46 prosenttia. Festivaalin ja muiden näytösten osuus on 27 prosenttia kuten myös koululaisnäytösten.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin eli Kavin aluesarja aloittaa tiistaina 29.1. 2019. Kuukauden pohjoismaisen sarjan esityspäivä siirtynee maanantaista torstaille. Julkaisemme kevään koko ohjelman viimeistään kuun puolivälin paikkeilla sekä verkkosivuillamme että painettuna esitteenä. Liput tulevat myyntiin tämän jälkeen.

Hyvää vuodenvaihdetta!