Miloš Formanin ohjaama Hair (1979) perustuu kuuluisaan sodanvastaiseen Broadway-musikaaliin vuodelta 1967.  Tervetuloa katsomaan tarinaa keskilännen pojasta, joka on aikeissa värväytyä Vietnamin sotaan mutta tapaa pitkätukkaisten hippien muodostaman “heimon” matkallaan armeijaan. Ystävystyminen heimon kanssa muuttaa hänen elämänsä monessakin mielessä.

Menestyneen Yksi lensi yli käenpesän -elokuvan jälkeen Forman saa toteuttaa musikaalihaaveensa, jossa keskeiseksi nousevat nuorten identiteettikysymykset ja yhteiskuntakritiikki. Lopputulos ei ole kopio musikaalista vaan kokonaan uudennäköinen formanilainen versio.

hair_1Musiikin elokuvaa varten sovitti Galt MacDermot. Lauluista tuli rockahtavia ja nopeatempoisia, juuri niitä, jotka ovat jääneet 60- ja 70-lukulaisten mieliin lähtemättömästi. Musiikkia Hairissa on runsaasti. Liike ja tanssi yhdistyvät sulavasti musiikkiin ja kuljettavat tarinaa eteenpäin.

Elokuvan laulut: (The Age Of) Aquarius (es. Ren Woods)

 Sodomy, Donna, Hashish, Colored Spade (es.Toney Watkin, Carl Hall, Howard Porter)

 Manchester, I’m Black, Ain’t Got No (es. Neil Carter, Toney Watkins, Kurt Yahjian)

 Party Music, I Got Life, Hair, LBJ, Old-Fashioned Melody (es. Ron Young), 

Electric Blues (es. Leata Galloway, Cyrena Lomba)

Hare Krishna, Where Do I Go?, Black Boys/White Boys (Laurie Beechman, Debi Dye, Ellen Foley, John Maestro, Fred Ferrara, Jim Rosica/NellCarter, Charlaine Woodard, Trudy Perkins, Chuck Patterson, H. Douglas Berring, Russell Costen, Kenny Brawner, Lee Wells)

Walking In Space, Easy To Be Hard, 3-5-0-0 (es. Melba Moore, Ronnie Dyson)

Good Morning Starshine, Somebody To Hold, Don’t Put It Down, Somebody To Love, What A Piece Of Work Is Man, Abie Baby, The Flesh Failures, Fourscore, My Conviction, Air, Let The Sunshine In.