Tänään saivat komeasti ensi-iltansa Bio Rexissä hämeenlinnalaisten nuorten elokuvantekijöiden yhden päivän leffat. Elokuvat oli tehty oululaisen Valveen elokuvakoulun opettajien ohjauksessa viidessä ja puolessa tunnissa juuri ennen näytöstä. Ensi-iltaan oli kutsuttu vanhemmat ja kavereita. Tunnelma oli mahtava ja sali täynnä!

Kurssilaiset saivat ensi-iltayleisöltä huikeat ablodit ja heidät myös palkittiin diplomein. Lisäksi he saivat salaperäisen kirjekuoren toimitettavaksi omalle opettajalleen. Luonnollisesti he myös jalkauttavat päivän aikana oppimaansa omassa kaveripiirissään ja luokallaan. Yhteistyöhön osallistuivat myös Bio Rex, Aimokoulu, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx.

Mestarikurssi on osa Koulujen elokuvaviikon toimintaa. Kino Tavast ry toimi kurssin paikallisisäntänä. Yhdistys järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa koululaisille myös ilmaisia elokuvanäytöksiä. Tämän kevään näytöksiin on jo ilmoittautunut noin 600 katsojaa, mutta muutamia paikkoja on vielä jäljellä (kevään ohjelmisto).  Yhdistyksen työryhmän raportti (3/2019) elokuvakasvatuksesta löytyy täältä.