Kino Tavast ry:n kevään esityskauden päätti eilen Ali Abbasin Raja. Erilaisuuden ja ulkopuolisuuden teemaa käsittelevä elokuva kirvoitti katsojat myös runsaaseen ajatusten vaihtoon elokuvan jälkeen. Katsojat ovatkin olleet entistä kiinnostuneempia ottamaan osaa jälkikeskusteluihin. Aivan mahtavaa! Tässä toteutuu juuri se ajatus, minkä elokuvatutkija Antti Alanen toi esille Birgerin vierailullaan.  Elokuvan vaikutus on parhaimmillaan moninkertainen: katsomisenaikaisesta elämyksestä nähdyn mieleenpalauttamiseen ja pureskeluun ja vielä pitkäkestoisempaan jälkifiilikseen. Keskustelu toisten kanssa sopii hyvin avaamaan ja avartamaan omaa subjektiivista elokuvanäkemystä. Syyskaudella pääsee näitä jälkiaaltoja taas kokemaan!

Kauden aikana näytettiin sekä uusia pohjoismaisia elokuvia, jotka nostivat esille yhteiskunnallisia kysymyksiä että “heavy userin” harvoin nähtyjä klassikkoja. Hitchcockin Vaaralliseen romanssiin eivät kaikki katsojat edes mahtuneet.  Koululaisille oli tarjolla vahvasti tunteisiin vetoavia näytöksiä Chaplinin pojasta Hirviötarinaan ja pienimmille lyhytanimaatioita. Kaiken kaikkiaan yli 1100 katsojaa kävi 19 näytöksessämme. Keskimäärin katsojia oli 59 henkeä/näytös. On huippua katsoa yhdessä toisten kanssa.

Syksykauden elokuvista meillä on tarjolla ennakkotietoja jo Mahdollisuuksien torilla lauantaina 18.5. Saa pistäytyä,  olemme siis Hämeenlinnan torilla klo 10 – 14.