Kuva sulaa sensuelliin tunteeseen, kuplii kipua, korjaa kohtalokkaat katseet syvältä viiltäviksi kohtauksiksi. Sami van Ingenin kokeellinen lyhytelokuva pitää katsojan maagisessa otteessa koko kestonsa ajan. Polte lumoaa. Vuoden vaikuttavin taide-elämys.

KinoTavast ry esittää lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkitun teoksen Hämeenlinnan taiteiden yössä 30.8.2019. Esityspaikkana on Museo Skogsterin 2. kerroksen Anders-seminaaritila. Varttitunnin pituisia näytöksiä on kolme: kello 18:30, 19:00 ja 19:30.

Haljennut melodraama Teuvo Tulion kadonneen elokuvan Nuorena nukkunut (1937) pohjalta. Kuvamateriaali on peräisin elokuvan ainoan säilyneen nitraattirullan pahoin vaurioituneista viimeisistä minuuteista. Elokuvan kaikki esityskopiot ja negatiivi tuhoutuivat Adams Filmin tulipalossa vuonna 1959. Vuonna 2015 Pariisin Cinémathèque françaisen kokoelmista löytyi katkelma keskeltä elokuvaa.

Suomalaisen kokeellisen elokuvan veteraaneihin kuuluva Sami van Ingen on toiminut kuvataiteilijana, tuntiopettajana ja kuraattorina 1980-luvun lopulta lähtien. Helsinkiläinen van Ingen väitteli Kuvataideakatemiasta tohtoriksi vuonna 2012. Hän työskentelee useimmiten sattumanvaraisen, löydetyn materiaalin avulla. Hänen teoksiaan on nähty vuosien varrella useissa näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, mm. Tbilisin triennaalissa (2012), Helsingin Taidehallissa (2005) ja Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella (2002).

Poltteen on tuottanut Testifilmi Oy ja sitä levittää AV-arkki.

Sami van Ingen: FLAME (2018)

A fractured melodrama, based on damaged frames from the last minutes of the only remaining nitrate reel of the lost feature film Silja – Fallen Asleep When Young (1937) directed by Teuvo Tulio. All screening prints and the negative of the film were destroyed in a 1959 studio fire. A sequence from the middle of the film was found at La Cinémathèque Française in Paris in 2015.

Sami van Ingen has made over 30 films, mostly dealing subtly with the act of seeing and using various strategies to manipulate found or forgotten footage. His films have been screened at festivals like Edinburgh Film Festival, Image Forum Tokyo, Kurzfilmtage Oberhausen, Bienal de la Imagen en Movimiento in Buenos Aires and at institutions like National Gallery of Art in Washington, Centre Pompidou and Anthology Film Archives.