Syksyn aluesarjan avaa Agnieska Hollandin Salainen puutarha (USA–Britannia 1993), joka  perustuu Frances Hodgson Burnettin klassikkoromaanin faabeliin orvosta Marystä (Kate Maberly) ja hänen ystävistään. Siirtomaa-Intian ja edvardiaanisen Britannian miljöön taianomaisuuden viimeistelevät Roger Deakinsin kuvaus ja Zbigniew Preisnerin musiikki. Elokuva kuuluu Kansallisen audiovisuaalisen instituutin eli Kavin aluesarjaan. Se esitetään marraskuussa myös Kavin Kino Reginassa. Elokuvan kritiikki ilmestyy ensi viikonloppuna.

Agnieszka Holland: SALAINEN PUUTARHA (The Secret Garden/Den hemlighetsfulla trädgården), USA 1993 • Kate Maberly, Maggie Smith, Andrew Knott, Laura Crossley, Heydon Prowse • kuvaus Roger Deakins • musiikki Zbigniew Preisner • käsikirjoitus Caroline Thompson Frances Hodgson Burnettin romaanista • KAVI 35 mm • suom. tekstit/svensk text • S • 102 min

Lisätietoa elokuvasta

Liput (6 €) näytöspäivänä käteisellä 17.30 – 18.00 Bio Rexin aulasta Kino Tavast ry:n lipunmyyntipisteestä tai Kino Tavast ry:n verkkokaupasta.