Otamme varaslähdön kansainväliseen lyhytelokuvapäivään. Osallistumme päivän viettoon kolmella ilmaisnäytöksellä ensi viikon tiistai-iltana 17.12.

Tapahtuman ohjelma on seuraava:

Klo 16.45 – 17.21 animaatioelokuvia lapsille (yli 4-vuotiaille)
Klo 17.30 – 19.00 kotimaisia lyhytelokuvia (K12)
Klo 19.10 – 20.10 ruotsalaisia lyhytelokuvia (K16)

Esitettävien elokuvien joukossa on eniten animaatioita ja dokumentteja, mutta tarjolla on myös fiktiota ja kokeellista elokuvaa. Lyhytelokuvanäytökset järjestetään Hämeenlinnassa Kirjastokatu 1:ssä Hämeenlinnan Kumppanuustalon auditoriossa, joka sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne pääsee sekä portaita että hissillä. Sisäänkäynti tapahtuu sivuovesta Hallituskadun puolelta noin kymmenen minuuttia ennen kunkin näytöksen alkua. Muutoin ulko-ovi on suljettu.

Tapahtumassa on tarjolla ilmaisia dvd-tallenne-elokuvia ja ostettavana Kino Tavast ry:n lahjakortti (25 €) lahjapussiin pakattuna.

Lyhytelokuvapaiva2019_facebook-coverVarsinainen lyhytelokuvapäivä järjestetään vuoden pimeimpänä ja lyhimpänä päivänä eli joulukuun 21. päivä. Ranskasta alkunsa saaneella päivällä pyritään lisäämään  lyhytelokuvan näkyvyyttä.

Suomessa lyhyelokuvapäivän toteuttavat Tampere Film Festival, Yle, Turku Animated Film Festival, Av-arkki, Rakkautta ja Anarkiaa -festivaali ja Suomen elokuvasäätiö.

Hämeenlinnassa lyhytelokuvapäivätapahtuman järjestää myös Lammin kirjasto 19. joulukuuta. Sen ohjelma on suunnattu lähinnä koululaisille  ja esitettävänä on Tarinoita vuorovaikutuksesta -niminen lyhytelokuvapaketti.

Kumppanuustalolla nähdään aluksi Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin kuratoima lasten animaatioelokuvien paketti klo 16.45 – 17.21. Maailman menossa mukana -nimisessä koosteessa on hellyttäviä lyhytelokuvia Sloveniasta, Virosta, Tsekistä, Ranskasta, Espanjasta, Belgiasta, Japanista ja Suomesta. Näytös sopii koko perheelle.

Puoli kuudelta alkaa puolentoista tunnin mittainen kotimaisten lyhytelokuvien kooste, joka sisältää Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvatapahtuman Cut to the Chase – R&A Shorts parhaimmistoa eli kotimaisen kilpailun voittajia. Näytöksen ikäraja on K12.

ETTÄ TUNTISIN ELÄVÄNI (Yleisöpalkinto)
Suomi | 2019 | Dokumentti | 26 min | Ohjaus: Milja Härkönen

SUPER COMFORT (Juryn kunniamaininta)
Suomi | 2018 | Fiktio | 15 min | Ohjaus: Kirsikka Saari

UNTITLED (BURNED RUBBER ON ASPHALT, 2018) (Uusi aalto -palkinto)
Suomi | 2019 | Dokumentti | 20 min | Ohjaus: Tinja Ruusuvuori

27 ENSIMMÄISTÄ VUOTTA (R&A-LIFT -pääpalkinto)
Suomi | 2018 | Dokumentti | 29 min | Ohjaus: Jussi Sandhu |

Illan viimeisen tunnin aikana on mahdollisuus kurkistaa naapurimaamme Ruotsin uuteen lyhytelokuvatuotantoon. Näytös on kielletty alle 16-vuotiailta, vaikka kaikkien elokuvien ikäraja ei olekaan näin korkea. Elokuvat on tekstitetty englanniksi mikäli niissä on puhetta.

YUSTINA’S REVENGE
Sweden | 2019 | Fiction | 15 min | Director: Isabella Carbonell | Eng |

PSYCHIC
Sweden | 2019 | Documentary | 19 min | Director: Tova Mozard | Eng

CAT HATRED
Sweden | 2019 | Animation | 11 min | Director: Ola Angelman | Ei dialogia

THE AVERAGE
Sweden | 2019 | Experimental | 14 min | Director: Iris Smeds | Eng