Hitusen hämyä -elokuvakilpailuun 2020 – 2021 odotetaan lyhytelokuvia alle kolmekymmentävuotiailta tämän vuoden loppuun mennessä. Edellisestä kilpailusta   poiketen nyt myös alle 15-vuotiaille on oma sarja. Entisellään jatkavat 15 – 19-vuotiaiden ja 20 – 29-vuotiaiden sarjat.

KohtiValoa_nelioOsallistujien pitää asua, opiskella, käydä töissä tai lomailla Kanta-Hämeessä. Myös Kanta-Hämeessä kuvatut elokuvat voivat osallistua. Kilpailuun voi lähettää fiktion, dokumentin, animaation tai tarinallisen musiikkivideon.

Kilpailulla on löyhä teema: vapaus. Tekijöillä on täysi vapaus teeman käsittelyyn ja omannäköisensä elokuvan tekemiseen, mutta elokuva ei saa alittaa minuutin pituutta eikä ylittää 10 minuuttia.

Lähtökohtaisesti elokuvan tekeminen on tiimi- ja lähityötä, mutta nyt voi miettiä myös uudenlaisia toteutustapoja yksin tai etäyhteyksin. Arvostamme puhuttelevia ideoita.  Teknisessä osaamisessa ei tarvitse olla täydellinen.

Kilpailutöiden näytökset ja muut osallistujille mahdollisesti järjestettävät aktiviteetit tarjoavat mahdollisuuden kohdata muita elokuvantekemisestä kiinnostuneita. Parhaimmisto saa palautteen elokuvan ammattilaisilta. Tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan vuonna 2021.


Kilpailun säännöt 

Lyhytelokuvakilpailu 2020 – 2021
Edellinen kilpailu