Mitä kummaa?

Epäonninen juoksija kaatuu kummallisin seurauksin stadionilla, penkkirivistö on katsojista tyhjä. Kaveri ei voi pelastaa taikapullon uhria koronan etäisyysrajoitusten takia. Mestarietsivä selvittää kumppaneineen kidnappausta dekkarityyliin.

Narut ja henkilöt suhahtavat mielikuvituksellisiin kellareihin, trikkitemput auttavat, drone kiertää taikapullona kattojen päällä ja putoaa. Kekseliäisyydellä ei ole rajoja kesän ensimmäisellä Rec-viikolla, joka hurahti ohi viime viikolla.

Yhdeksästä kolmeentoistavuotiaat osallistujat loivat pienryhmissä elokuvia Kino Tavastin ja Arxin yhdessä järjestämän viikon aikana Aimokoululla. Ohjaajina toimivat mediakasvattaja Eira Enkvist, elokuvaaja Saija Mäki-Nevala ja luokanopettaja Eero Kortelahti. Viikolla vierailivat elokuvaaja Tomi Pietilä kertomassa omasta elokuvahistoriastaan ja Arxin mediakasvattaja Viljami Tabell havainnollistamassa dronekuvaamista.

Rec on tullut jäädäkseen

Suositulle viikolle eivät kaikki halukkaat mahtuneet. Heinäkuun alussa järjestetäänkin vielä toinen Rec-viikko, johon olemme saaneet rahoitusta Rengon säästöpankkisäätiöltä. Aiemmin varasijoille päätyneiden varaukset ovat edelleen voimassa, mutta ne on syytä varmistaa ennen juhannusta sähköpostitse.

Kino Tavast ry:ssä mietitään Rec-viikon kehittämisen ohella myös muita lyhyempiä vaihtoehtoja elokuvakasvatuksen kehittämiseksi. Koululaisista lähes kolmasosa on kiinnostunut elokuvien tekemisestä, mutta vain 10 % on päässyt harrastamaan.

Syksyllä Aimokoulussa maanantaisin elokuvatyöpaja

Yli 13-vuotiaiden elokuvaharrastus voi myös säännöllistyä ja jatkua syksyllä: taiteen perusopetusta antavan Aimokoulun ohjelmassa olevan elokuvatyöpajan vapaana oleville paikoille voi hakea tällä lomakkeella. Vapaana on vielä 3 paikkaa.

Toivottavasti saamme runsaasti lasten ja nuorten elokuvia myös käynnissä olevaan Hitusen hämyä -elokuvakilpailuun. Siinä on oma sarja alle 15-vuotiaille. Rec-viikolla tehdyillä elokuvilla on mahdollisuus osallistua kisaan. Myös Red Carpet -festivaali on ollut kiinnostunut lasten elokuvista. /Ulappa