Kino Tavast juhlii tänä vuonna lyhytelokuvapäivää etänä. Katsellemme yhdistyksen jäsenten tekemiä lyhytelokuvia ja nautimme kansainvälisen lyhytelokuvapäivän valtakunnallisesta tarjonnasta. Innokkaimmille osallistujille elokuvia riittää yömyöhään.

Ilmaistapahtuma järjestetään maanantaina 21.12. klo 18 alkaen ja se on kohdennettu yhdistyksen jäsenille ja kutsuvieraille. Elokuvantekijät esittelevät omat työnsä, ja elokuvista on mahdollisuus lyhyesti keskustella. Jos haluat, että sinut kutsutaan mukaan, ota yhteyttä 19.12. mennessä. Osallistujille lähetetämme tapahtumalinkin ennen tilaisuutta.

Kansainvälisen lyhytelokuvapäivän elokuvapaketeista meillä on katsottavana Elokuvasäätiön tuottama Nuoruus (42 min), Rakkautta ja anarkiaa -lyhytelokuvia (78 min) ja Av-arkin Ihmiskontakteja 42 min). Elokuvia voi kommentoida tai niistä tykätä verkkoseinällä pitkin iltaa.

Myös koulujen on mahdollista viettää kansainvälistä lyhytelokuvapäivää 14.-21. joulukuuta. Ilmoittautumalla opettaja voi saada elokuvapaketin Vimeo-linkkinä katsottavaksi omaan luokkaan.

Kansainvälistä lyhytelokuvapäivää vietetään Suomessa tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa vuoden pimeimpänä ja lyhimpänä päivänä (21.12.). Ranskasta alkuisin olevan tapahtuman tarkoitus on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tarjota lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville. Kaikkiaan mukana on 15 maata.

Suomessa päivää järjestävät tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa ja Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Lisätietoja.

Esimakua lyhytelokuvista voi saada jo tällä viikolla seuraamalla Ylen tarjontaa huomisesta alkaen.

Lyhytelokuvia myös Ylellä ja Yle Areenassa alkaen 15.12.